Dicle EDAŞ'ta İş Hukuku Semineri

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) hukuk müşavirliklerinde görev yapan avukatların katılımı ile iş hukuku semineri düzenlendi.

Dicle EDAŞ'ta İş Hukuku Semineri
Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı’nın sunumu ve anlatımlarıyla katıldığı seminer, Dicle EDAŞ’ın Diyarbakır’daki ana binasına bulunan toplantı salonunda grçekleştirildi. İki gün devam eden iş hukuku seminerine şirketin Hukuk Direktörü Gürbüz Erdoğan’ın yanı sıra Hukuk Müşavirleri ve bölgedeki tüm illerde görev yapan avukatlar ile İnsan Kaynakları servis çalışanları katıldı.

UYGULAMADA KARŞILAŞILAN SORUNLAR

İki gün boyunca yoğun bir tempoda devam eden seminerde Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı tarafından katılımcılara, bireysel iş hukuku, iş sözleşmeleri, fesihler, kıdem ve ihbar tazminatı, iş mevzuatı uygulamalarında ile ihtar ve ihbarname konularında bilgiler verildi.

Eğitim seminerinde, avukatların uygulamada karşılaştıkları genel sorunlar enine boyuna ele alınarak, bu konuda görüş alış verişlerinde bulunuldu.

İş hukuku seminerine katılan avukatların, verilen bu eğitimler sonunda ‘bilirkişi’ olabilecek seviyeye gelmelerinin de sağlandığı bildirildi.

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ

İş hukuku seminerine katılanların tümüne, eğitim çalışmasının sonunda sertifika verildi.

Seminere katılan şirket avukatları, iki gün süren eğitim programının kendileri açısından oldukça faydalı geçtiğini belirttiler. Dicle EDAŞ Hukuk Direktörü Gürbüz Erdoğan ise, seminerin sadece eğitim çalışmasından ibaret olmadığını, verilen bu seminerler ile hukuk birimi çalışanlarının motivasyonunun da artırılmasınn hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA