ÇOMÜ'de 2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı

LJanakkale Onsekiz Mart ǜniversitesi (LJOMǜ) ile Seramik Sanatı EğŸitimi ve DeğŸişŸimi DerneğŸi organizasyonuyla 2. Seramik Sanatı EğŸitimi Konferansı düzenlendi.

ÇOMÜ'de 2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı
LJanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, LJOMǜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi'ndeki konferansta yaptığŸı konuşŸmada, LJanakkale SavaşŸları'nın 100. yıl dönümünde sanatsal içeriğŸi olan, anlamlı bir konferansın kentte düzenlenmesinden memnun olduğŸunu söyledi.

Sanatın, doğŸal ve toplumsal olayların belirli bir estetik süzgecinden geçirilerek yaşŸama yansıtılması ve uygulanması olduğŸunu belirten Yılmazer, "Sanata tutkun olmak çağŸdaşŸ bir insanın en belirgin özelliğŸidir. LJağŸdaşŸ bir bireyin sanatın her dalını severek sanatın insanı yücelttiğŸine inanması gerektiğŸini kavramalıyız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, öğŸrencileri içine katan çok yönlü bir çalışŸtaya LJOMǜ olarak ev sahipliğŸi yaptıklarını bildirdi.

Seramik Sanatı EğŸitimi ve GelişŸimi DerneğŸi BaşŸkanı Prof. Dr. Zehra LJobanlı ise Türkiye'nin seramik sanatı eğŸitimi veren 14 üniversitesinden öğŸrenci ve öğŸretim üyesi meslektaşŸlarıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen konferansta bir araya geldiklerini ifade ederek, "2 yıldır biblo konulu bir yarışŸma yapıyoruz. Bu yıl yarışŸmamızın konusu LJanakkale idi. Seramik sanatına emek veren, gönül verenlerle LJanakkale'de bir arada olmak çok güzel. EtkinliğŸe katkı sunanlara teşŸekkür ediyorum" diye konuşŸtu.

Kaynak: AA