ÇOMÜ'de 2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı
Çanakkale Onsekiz Mart Çniversitesi (ÇOMÇ) ile Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği organizasyonuyla 2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı düzenlendi.

Sanatın, doğal ve toplumsal olayların belirli bir estetik süzgecinden geçirilerek yaşama yansıtılması ve uygulanması olduğunu belirten Yılmazer, "Sanata tutkun olmak çağdaş bir insanın en belirgin özelliğidir. Çağdaş bir bireyin sanatın her dalını severek sanatın insanı yücelttiğine inanması gerektiğini kavramalıyız" dedi.
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, öğrencileri içine katan çok yönlü bir çalıştaya ÇOMÇ olarak ev sahipliği yaptıklarını bildirdi.
Seramik Sanatı Eğitimi ve Gelişimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Zehra Çobanlı ise Türkiye'nin seramik sanatı eğitimi veren 14 üniversitesinden öğrenci ve öğretim üyesi meslektaşlarıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen konferansta bir araya geldiklerini ifade ederek, "2 yıldır biblo konulu bir yarışma yapıyoruz. Bu yıl yarışmamızın konusu Çanakkale idi. Seramik sanatına emek veren, gönül verenlerle Çanakkale'de bir arada olmak çok güzel. Etkinliğe katkı sunanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
