Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek'te rehber öğretmenliği yapan İlyas Gizligöl, Zazaca yazdığı ''Arin'e Türküler'' adlı kitabını imzaladı.

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa
Eğitimci yazar Gizligöl, ilçedeki bir kahvede yeni kitabının tanıtımında yaptığı konuşmada, 100 sayfadan oluşan eserinde son 4 yılda kaleme aldığı şiirlerin yer aldığını söyledi.

Bölgede kullanılan Zazaca lehçesine uygun olarak kitabını hazırladığını aktaran Gizligöl, geçmişte bu lehçedeki çok sayıda eserin yazılamadığına dikkati çekti.

Zazaca'yı yaşatmak istediğini vurgulayan Gizligöl, "Zazaca yazdığım şiirlerimi Zazaca edebiyata kazandırmak, bu dili yaşatmak ve gelecek kuşaklara armağan etmek istedim. İlk kitabıma bölge aydınları büyük bir ilgi gösterdi. İmza günümde beni yalnız bırakmayan dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

- Siverek'te gençlere havuz hizmeti

Siverek'te yarı olimpik yüzme havuzu, gençlere ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı.

Yenişehir Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren havuz, bakın ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından kullanıma açıldı.

Belediye koordinatörü Nuri Kapanoğlu, yaptığı açıklamada, günlük 150 gencin havuzdan faydalandığını söyledi.

Gençlerin tatillerini daha iyi değerlendirebilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Kapanoğlu, "Olası boğulma vakalarını önlemek amacıyla havuzumuzu faaliyete açtık. Sürekli ilaçlanan ve temizlenen havuzun suyu değiştirilerek gençlere sağlıklı bir ortamda yüzme imkanı oluşturduk. Gençler yaz boyu havuzumuzdan ücretsiz faydalanabilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA