'ETSO'nun Uluslararası Temasları'

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Belarus'un gelecek vaat eden bir pazar ve iyi bir partner konumunda olduğunu bildirdi.

Zıpkınkurt, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Valiliği ve ETSO'nun temasları neticesinde 24 - 25 haziran tarihlerinde Belarus Grodno Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ve Grodno bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerden oluşan bir heyetin Edirne'yi ziyaret edeceğini belirtti.

Son yıllarda Türkiye ile ihracatın artış gösterdiği ve potansiyel iş birliği fırsatlarının ilerleyen dönemde daha artması beklenen Belarus'un gelecek vaat eden bir pazar ve iyi bir partner konumunda olduğunu aktaran Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Edirne'de faaliyet gösteren işletmelerimizin de büyük çoğunluğunun Balkan ülkelerine ihracat yapması dolayısıyla Avrupa ülkelerinden sonra ulaşılabilecek en cazip ülke olduğu görülmektedir. Bu çerçevede, Grodno Ticari Heyeti Programı, gerek anılan pazara girmek isteyen gerekse pazar paylarını daha da arttırmayı amaçlayan işletmeler için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Belarus'un önemli sanayi merkezlerinden olan Grodno bölgesinde süt ve süt ürünleri, ahşap ve ahşap ürünleri, et ürünleri, örme tekstil ve çorap ürünleri üzerine faaliyet gösteren işletmelerin katılacağı heyet programı süresince üyelerimize yönelik ikili görüşme organizasyonu ETSO bünyesinde gerçekleştirilecektir. Bahsi geçen sektörlerde olası işbirlikleri için görüşmelerde bulunmak isteyen bölge işletmelerimiz, ETSO AB - Dış İlişkiler Bölümü'nden Güliz Elif Yardımcı ile '0284 225 1014-130' veya Nuray Pehlivan '0284 2251014 - 131' ile irtibata geçerek detaylı bilgi alabilirler."

Kaynak: AA