Elazığ'dan Kısa Kısa

Elazığ’ın Keban ilçesinde meşe ağaçları ve meyve bahçeleri çıkan yangında zarar görürken, yağış sonrası oluşan su taşkınları da tali yollarda geçici olarak kapanmalara neden oldu. Maden ilçesinde ise aile hekimliğinde hırsızlık meydana geldi.

Keban ilçesi Ulupınar köyü sınırları içerisinde bulunan 3 kişiye ait 40 dönümden fazla bahçede henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında, bahçede bulunan meyve ve meşe ağaçları yanarak zarar gördü.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, askerlerinde yardımı ile yangını kontrol altına alarak söndürdü.

YAĞMUR, HEYELANA NEDEN OLDU

Elazığ’ın Keban ilçesinde yağmur yağışının etkili olması nedeniyle köy yollarında meydana gelen heyelan yolların kapanmasına neden oldu.

Alınan bilgiye göre, ilçede etkili olan dolu ve yağmur yağışının ardından,Keban’ı 7 köyü bağlayan grup yolunda heyelan oldu. Heyelan nedeniyle, yol kapandı. İlçe Belediyesi’ne ait iş makineleri tarafından heyelan nedeniyle kapanan yol açıldı.

MADEN’DE SAĞLIK MERKEZİ SOYULDU

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan aile hekimliği ve toplum sağlık merkezi kimliği belirsiz şüpheliler tarafından soyuldu.

Edinilen bilgiye göre, Maden Aile Hekimliği ve Toplum Sağlık Merkezi binasına bodrum kattın penceresinden giren hırsız veya hırsızlar, kapıları kırarak odalara girdi. Odalarda bulunan 1 dizüstü bilgisayar, 2 yazıcı, 1 fotoğraf makinesi ile 4 adet monitörü çalarak kayıplara karıştı. Sabah aile hekimliğine gelen sağlık görevlileri hırsızlığı fark ederek polise durumu bildirdi. Polis ekipleri hırsız veya hırsızları yakalamak için olay yerinde inceleme yaparak çalışma başlattı.

Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA