Çekmeköy Ramazan'a Hazır

Çekmeköy Belediyesi, sokak iftarlarının yanı sıra belediye bahçesine kurduğu etkinlik alanıyla, Ramazan ayında vatandaşları misafir edecek.

Çekmeköy Belediyesi, bu yılın Ramazan buluşmalarında Çekmeköylüleri belediye bahçesinde misafir edecek. 7’den 70’e tüm vatandaşların kendinden bir şeyler bulacağı alanda, her gün lokum ve şerbet ikramları yapılacak. Aileleri ile Ramazan alanına gelecek çocuklar, şişme oyun gruplarında oyun oynarken, Ramazan’ın vazgeçilmezi Hacivat ve Karagöz, Meddah Hikayeleri, Nasreddin Hoca tiyatrosu gibi Ramazan ayını sevdirecek etkinliklerle karşılanacaklar.

Saat 21.30’da kapılarını açacak Ramazan Buluşma Yeri’nde, Teravih namazı için abdesthane ve mescit yapıldı. Teravih namazları Kuran-ı Kerim okumada dünya dereceleri olan hafızlar tarafından kıldırılacak.

HEMŞEHRİ SOKAĞI

Çekmeköy’de faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin kuracağı sokakta, yöresel ürünlere çok kolay ulaşılacak. Dost sohbetlerinin yapılacağı sohbet çadırı, irfan sohbetleri ve dualarla Ramazan-ı Şerif’in tüm maneviyatı yaşatılacak. Etkinlik alanına gelmek isteyenler için mahallelerden her akşam aynı saatlerde ücretsiz servisler kaldırılacak.
Kaynak: İHA