'Ver Elini Osmaneli' Projesi

Osmaneli Belediyesi ile Bursa EskişŸehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) ortaklığŸında hazırlanan "Ver elini Osmaneli" projesi tamamlandı.

Belediye BaşŸkanı Münür şžahin, Belediye önünde düzenlenen programda, projeyi anlatarak, sanayileşŸmişŸ, tarih ve kültür kenti Osmaneli'nin hedeflerine halkın desteğŸiyle ilerlediğŸini ve 5 yılda 15 yıllık hizmetin destekle gerçekleşŸeceğŸini ifade etti.

Kentin sanayileşŸerek büyümeyi, turizmle öne çıkmayı ve yaşŸam kalitesini artırmayı her zaman hedefi olduğŸunu belirten şžahin, "VarlığŸı Emeviler dönemine uzanan İçmeler Tesisi, İstanbul ǜniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in destekleriyle sağŸlık turizminde anlamlı bir değŸere ulaşŸtı. İçmeler suyunun analiz sonuçları mide, safra kesesi, böbrek ve deri hastalıkları için şŸifa kaynağŸıdır. İçmecelerde 60 yatak kapasitesine ulaşŸıldı ve tesis kısa sürede halkın hizmetine sunulacak. İki ay içerisinde ilave yatırımlarla tesis, ilçenin önemli bir değŸeri olacak" dedi.

Etkinlik, proje destek verenlere plaketlerin verilmesi, halk oyunları ve Mehteran takımının gösterisi, ilçenin ve İçmeler tesisinin gezilmesi ve rafting gösterisiyle sona erdi.

Programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma EğŸitim Tugay Komutanı TuğŸgeneral Halis Zafer Koç, Kaymakam Edip LJakıcı, Cumhuriyet BaşŸsavcısı Kamil YaşŸar, İstanbul ǜniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, şžeyh Edebali ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ǖzcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber BektaşŸ, TǜRSAB BaşŸkanı BaşŸaran Ulusoy ve İstanbul ǜniversitesi proje ekibi ile vatandaşŸlar katıldı.

Kaynak: AA