'Gençlik Kampları' Mersin'de Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Gençlik Kampları" İçel'in Silifke ilçesinde başladı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Vekili Emre Kaçar, Ekonomi Gençlik Kampı'ndaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaz aylarının sadece yatarak geçirilen aylar olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti.

Bu kampların amacının gelişimlere ayak uydurulmasını sağlamak olduğunu ifade eden Kaçar, "Dünya nüfusunun yarısı 25 yaşın altında. Türkiye nüfusunun ise yarısı 30 yaşın altında. Yani sizleri bekleyen çok büyük bir rekabet var. Aynı zamanda da çok büyük fırsatlar var. Bu gençlik kamplarında sizleri geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Spor aktiviteleriyle, çeşitli etkinliklerle sizin sosyalleşmenizi sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kamplara katılan öğrencileri öncelikli olarak şehit ve gazi aileleri, geliri bin liranın altında olan ailelerin çocuklarından seçtiklerini vurgulayan Kaçar, birer haftalık kamplara Türkiye genelinden 50 bin civarında İçel'de ise 12 bin öğrencinin katılacağını söyledi.

İlçede 15 Eylül'e kadar sürecek kampta, Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen 12-15 yaş aralığındaki öğrenciler misafir edilecek.

Kaynak: AA