Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, oda olarak dağıttıkları 350 bin adet sebze fidelerinin Temmuz ya da Ağustos ayı gibi ürün vermeye başlayacağını bildirdi.

Yalova'dan Kısa Kısa
Beşli, yaptığı açıklamada ilde yerli ürünü teşvik için bu yıl 250 bin Yalova Pembesi domatesi ve 100 bin adet de Hacımehmet kıl biberi dağıtıklarını söyledi.

350 bin fidenin bir hafta içinde dağıtıldığını ve çiftçilerin memnun kaldığını belirten Beşli, "Biz ilimizde yerli ürünü artırmayı istiyoruz. Bunun içinde sürekli çalışma yapıyoruz. Bu yılda fide dağıtımı yaptık. Bu yıl dağıttığımız 350 bin adet sebze fideleri Temmuz ya da Ağustos ayı gibi ürün vermeye başlar. Bu uygulamamız sayesinde ayrıca vatandaşımızda kaliteli ve doğal ürün yeme imkanı buluyor" diye konuştu.

- Yalova'da su kesintisi

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, bazı bölgelerde su kesintisi olacağını bildirdi.

Salman yaptığı yazılı açıklamada Bursa karayolu köprülü kavşak çalışması nedeniyle içme suyu ana hattında yenileme çalışması yapılacağını söyledi.

Çalışma dolayısıyla Süleymanbey, Bayraktepe üst kesimleri, Gaziosmanpaşa, Mustafa Kemal Paşa, İsmet Paşa ve Fevzi Çakmak mahallelerinde Pazartesi günü 24 saat su kesintisi olacağını belirten Salman, vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA