Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

Genel seçim sonuçlarına göre Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Yalova'yı TBMM'de temsil etme hakkını kazanan milletvekillerinden bazıları mazbatalarını aldı.

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor
Afyonkarahisar Adliyesine bir grup partiliyle gelen AK Parti'li milletvekilleri Halil Ürün, Ali Özkaya ve Remziye Sıvacı'ya mazbataları, İl Seçim Kurulu Başkanı Elvan Kaplan tarafından verildi.

Ürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mazbata dediğimiz olay, sandıktan çıkan iradenin kimi seçtiğinden ibarettir" dedi.

Özkaya da aldığı mazbatanın Afyonkarahisar başta olmak üzere Türkiye'ye hayırlar getirmesini temenni etti.

Çok önemli bir sorumluluk yüklendiklerini dile getiren Özkaya, "Milletimizin vekaletini aldık. Bu vekalet inşallah hakkıyla yerine getirilecektir. Bundan tüm vatandaşlarımızın emin olmasını istiyorum" diye konuştu.

CHP'li Burcu Kayıkcı ve MHP'li Mehmet Parsak da partilileriyle ayrı zamanlarda gelip mazbatalarını aldı.

Çocukluğunda, milletvekili olmayı hayal ettiğini ve bunun gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu anlatan Kayıkcı, "Bununla ilgili bizimle gecesini gündüze katarak çalışan herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Parsak ise aldıkları mazbatanın hayırlara vesile olmasını diledi.

- Kütahya

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel'e mazbataları, adliyede İl Seçim Kurulu üyeleri İsmail Köksal ve Aysun Yıldırım tarafından verildi.

Partinin İl Başkanı Ali Çetinbaş, seçim sonuçlarının Türkiye ve Kütahya'ya hayırlar getirmesini diledi.

Seçim sürecinde gösterdikleri duyarlılık ve katılım oranı için Kütahya halkına teşekkür eden Çetinbaş, "Milletvekillerimiz mazbatalarını aldı. Hepsinin öncelikle şehrimize, sonra memleketimize hayırlı hizmetler yapmasını, bu manada görevlerini onur duyarak, bu görevleri sona erdiğinde geriye bakıp utanacakları veya söyleyemeyecekleri bir sözleri olmadan bitirmelerini diliyoruz" dedi.

- Bilecik

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, eşi Funda, çocukları Emine ve Mehmet Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, bir grup ilçe ve belde belediye başkanı ile adliyeye geldi.

Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe'den alan Eldemir, seçim sürecinin huzurlu bir şekilde tamamlandığını dile getirdi.

Eldemir, seçmenlere teşekkür ederek, "AK Parti'nin milletvekili adayı olarak 7 Haziran'a kadar seçim meydanlarında bulunmuş, köylerimizi, mahallelerimizi ve ilçelerimizi dolaşmıştık. Bugün itibarıyla bize oy versin vermesin tüm Bilecik'in milletvekili olarak, bundan sonra Bilecik'e ve ülkeme hizmet etmeye hazır olduğumu belirterek mazbatamı aldım" değerlendirmesinde bulundu.

- Yalova

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de partilileriyle adliyeye gelerek, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Uğur Fidan'dan aldı.

Yalova halkında teşekkür eden Demirel, şöyle konuştu:

"Seçim sonuçları malum, tek başına bir iktidar çıkarmadı. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte hükümet çalışmalarını takip edeceğiz. İnşallah ülkemize en iyi hizmeti yapabileceğine inandığımız bir hükümetin kurulmasını istiyoruz. Hükümet kurulduktan sonra da milletvekilleri olarak Yalovamızın çıkarları doğrultusunda hizmetler yapacağız."

Kaynak: AA