Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 'Kadro' Eylemi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde taşeron olarak çalışan işçiler, hastane önünde eylem yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi A Blok önünde toplanan taşeron işçiler, sloganlar attı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Akdeniz Bölgesi Temsilcisi Cemal Aybar, taşeron işçi durumundaki sağlık çalışanlarının yıllardır güvenceli bir iş ve insanca bir yaşam için mücadele verdiklerini söyledi.

Taşeron işçi sistemini, "En az sayıda işçi ile en fazla işi en ucuza gördürmek" diye tanımlayan Aybar, taşeron işçi düzeninin kölelik olduğunu savundu. İnsan emeğinin ihale masalarında alınıp satılmasının "insanlık onuruna aykırı" olduğunu vurgulayan Aybar, şöyle konuştu:

"Kamuda çalışan tüm taşeron işçiler ayrım olmaksızın kamu hizmeti vermektedir. Kamudaki bir buçuk milyondan fazla taşeron işçiden sadece 6 binine kadro sözü verilmiştir. Geriye kalan tüm işçiler yok sayılmaktadır. Bizler hakkımız olan kadromuzu istiyoruz."

İşçilerin kendi seçtiği temsilcilerin katkı yapacağı ortak görüşme zemini oluşturulmasını talep eden Aybar, "Bu talep işin daha iyi yürütülmesi için önemlidir. Bizler bu hastahaneyi kendi yuvamız gibi gören aile fertleriyiz. İsteğimiz bu yuvada vicdan, insanlık, hukuk, huzur ve mutluluk olsun" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA