13. Dakar Moda Haftası

Batı Afrika'nın en büyük moda organizasyonlarından "2015 Dakar Fashion Week" (Dakar Moda Haftası), Senegal'in başkenti Dakar'da başladı.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen etkinliğin açılışı, ünlü şarkıcılar Beyonce ve Rihanna'yla da çalışan Moussa Dia'nın yanı sıra Thierry Nivaldo, Valentim Quaresma ve Adama Paris gibi tanınmış isimlerin tasarımlarının sergilendiği defilelerle gerçekleştirildi.

Almadi'deki açılışta, tasarımcıların koleksiyonlarından örnekleri Afrikalı mankenler sergiledi. Dünyanın değişik coğrafyalarından Dakar'a gelen 23 modacı, 14 Haziran'a kadar sürecek etkinlik kapsamında tasarımlarını modaseverlerin beğenisine sunacak.

Madame Figaro dergisinin 2012'de "Afrika'nın en etkileyici 15 kadını" arasında gösterdiği siyahi modacı Adama Paris'in organize ettiği etkinlikte defileler, her gün farklı mekanlarda gerçekleştirilecek.

Adama Paris, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dakar Moda Haftası çerçevesinde yapılacak defileler için bir ana tema belirlemediklerini, modacıların koleksiyonlarını hazırlarken özgür davrandıklarını belirtti.

Kaynak: AA