TİKA'dan Senegal'de Sağlık Taraması

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle Senegal'in Kedougou şehrinin Salemata bölgesinde yaklaşık bin kişi sağlık taramasından geçirildi.

TİKA ve Dakar Program Koordinatörlüğü ile Dakar Üniversitesi öğretim görevlilerinin kurduğu Afrika Yüksek Eğitim Destek Derneği'nin (CACSUP) iş birliğiyle Senegal'in Gine sınırında yer alan Salemata'da yaklaşık bin kişi sağlık taramasından geçirildi.

Halka ilaç dağıtımının da yapıldığı çalışma çerçevesinde ekipler ayrıca bölgedeki hayvanları da kontrol etti.

TİKA Koordinatörü Kutluhan Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dakar Üniversitesi'nden 25 kişilik ekiple sağlık kontrolü gerçekleştirdiklerini belirtti.

Senegal'in en ücra yerlerinden birisi olması nedeniyle söz konusu bölgeye sağlık hizmeti ulaştırmanın çok kısıtlı olduğunu anlatan Yücel, ''Bölge, Gine sınırına yakın olduğu için Ebola salgını tehdidi altında. Bu bakımdan sağlık ve veterinerlik taramalarını gerçekleştirmemiz çok önemli'' dedi.

Yücel, TİKA'nın bir çok kalkınma programına imza attığını, sağlık taramalarının yanı sıra sağlık ocakları ve dispanserler açtığını, okul ve yetimhane inşa ettiğini söyledi.

Kaynak: AA