Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki Şam Cephesi (El Cephet'uş Şamiyye) Halep'in kuzeyindeki Bil köyünde terör örgütü DAEŞ'e yönelik bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Şam Cephesi'nin basın sorumlularından Ahmed Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam Cephesi ile diğer muhaliflerin desteğiyle Halep'in kuzeyindeki Soran köyü ve çevresinde terör örgütü DAEŞ'in ilerleyişinin durduğunu ve Bil köyünde DAEŞ'e yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 20 militanın öldüğünü söyledi.

Soran nahiyesi çevresinde muhaliflerle DAEŞ arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten Muhammed, "DAEŞ, Mari ilçesinin kuzeyindeki Tilalyan köyüne saldırması halinde ilçenin denetiminin düşmesinden korkuluyor. Birleşik muhalif grupları şimdi kuzeyde DAEŞ'in dün ele geçirdiği yerlerin denetimi için terör örgütüne bölgede saldırılar düzenliyor" dedi.

DAEŞ'le çatışan muhaliflere Ahrar-ı Şam, Nusra Cephesi, Birinci Alay ile Şam Devrimcilerinin takviye birlikleri gönderdiğine işaret eden Muhammed, "Halep'teki Fetih Ordusu bir açıklama yaparak rejim güçlerine saldırmadan önce kuzeydeki DAEŞ'e saldırarak bölgenin denetimini sağlamak için takviye güçler gönderdi. Bölgeye gönderilen silahlar arasında tank ve paletli zırhlı araçlar var" diye konuştu.

-"Mari, hem rejim güçleri hem de DAEŞ'in saldırılarına maruz kalıyor"

"Halep'in kuzeyindeki Mari ilçesine bir yandan rejim güçleri ağır silahlarla saldırırken diğer yandan DAEŞ ilçeyi havan toplarıyla hedef alıyor" diyen Muhammed, "Mari ilçesini rejime ait bir savaş uçağı bombaladı. Saldırıda 6 kişi öldü. Mari, hem rejim güçlerinin hem de DAEŞ'in saldırılarına maruz kalıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA