Çiğ Süt Üreticileri Hijyen Eğitimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Ardahan-Artvin-Kars Kalkınma Projesi (AKAKP) kapsamında Kars İli Selim İlçesi Benliahmet ve Koyunyurdu Köylerine süt toplama merkezleri kuruldu.

Çiğ Süt Üreticileri Hijyen Eğitimi
Süt toplama merkezinin kurulduğu köyler ile çevre köylerinde katılımı ile üreticilere yönelik “Çiğ Süt Üreticileri Hijyen Eğitimi” verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Süt toplama merkezleri İlçe köylerimize süt toplama merkezleri kurulması köylü vatandaşlarımız açısından oldukça büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızda kaliteli sağlıklı bir süt tüketimine kavuşmuş olacak. Süt toplama merkezini sayesinde bölge insanının hayvancılığa, özellikle süt sığırcılığına yönelmesi teşvik edilmiş olacak, desteklemelerden daha fazla faydalanacak” dedi.

Öte yandan köylerde düzenlenen Çiğ Süt Üreticileri Hijyen Eğitimi ile insanlar için temel bir gıda maddesi, üreticiler için çok önemli bir ekonomik değer olan sütün, temel hijyen kurallarına uygun olarak üretilmesi hem insan sağlığına katkısını hem de ekonomik değerini arttıracağı vurgulandı.

Çiğ sütün üretimi, depolanması, toplanması ve tanınması sırasında uyulmasa gereken hijyen şartlarının anlatımının ardından üreticilere konu ile ilgili kitapçık ve broşür dağıtıldı.
Kaynak: İHA