Maliye Bakanı Şimşek, Gaziantep'te

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bundan 15-20 yıl önce bir bakan gelse İslahiyeli kardeşlerimize Kürtçe seslense ne olurdu biliyor musunuz? Muhtemelen o bakanı yaka paça alır götürürlerdi" dedi.

Bakan Şimşek, İslahiye ilçesinde muhtarlarla basına kapalı gerçekleştirdiği toplantının ardından Garnizon Caddesi'ndeki seçim koordinasyon merkezinin açılışını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile gerçekleştirdi.

Bakan Şimşek, vatandaşları Türkçe ve Kürtçe selamlayarak başladığı konuşmasında, Türkiye'de 12 yıl öncesine kadar seçimlerde Kürtçe şarkı çalınamadığını, hiçbir devlet görevlisinin vatandaşa Kürtçe hitap edemediğini söyledi.

Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler anlamında gelinen noktaya dikkat çeken Şimşek, bu aşamaya AK Parti hükümetleri sayesinde gelindiğini ifade etti.

Şimşek, şöyle konuştu:

"Bundan 15-20 yıl önce bir bakan gelse İslahiyeli kardeşlerimize Kürtçe seslense ne olurdu biliyor musunuz? Muhtemelen o bakanı yaka paça alır götürürlerdi. AK Parti sayesinde hem özgürlükler artırıldı hem de ekonomi büyütüldü. Koalisyon dönemlerinde 'iki anahtar' dediler. Türkiye tarihinin en büyük krizi yaşandı ve Türkiye o dönemde IMF'ye teslim oldu. Biz 2023'ten bahsediyoruz, yeni anayasadan, çözüm sürecinden, Türkiye'nin kendi uçağını üretmesinden bahsediyoruz. Biz Türkiye'nin kendi tankını, yüksek hızlı trenini, kendi insansız hava aracını üretmesini, kendi kanser ilacını üretmekten bahsediyoruz. Türkiye'yi nasıl ileriye taşırız, biz onlardan bahsediyoruz. Bizim programımız bu. Muhalefet neden bahsediyor? Maalesef hiçbir zaman yerine getiremeyeceği sözler veriyor. Sayın Kılıçdaroğlu meydanlarda milletin gözünün içine baka baka yalan atıyor. Diyor ki 'elmasta, mücevherde vergiyi sıfırladılar. Oysa elmas ve mücevherde vergi yüzde 18'dir. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu dürüstlüğe davet ediyorum."

- "Bunlara 4 gün iktidar verseniz..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de Gaziantep'in 7 Haziran seçimlerinde vereceği destekle 12 milletvekili çıkarmalarını istedi.

Sağlık alanında gelinen noktaya dikkati çeken Gül, hastane kuyruğunda, gaz kuyruğunda, yağ kuyruğunda bekleyen eski Türkiye'den AK Parti sayesinde bugünkü seviyeye gelindiğini ifade etti.

Muhalefetin seçim vaatlerine de değinen Gül, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu 'Bana 4 yıl başbakanlığı verin' diyor. CHP Genel Başkanı SSK Genel Müdürü iken hepimiz kuyruklarda, sıralarda bekliyorduk. Gece üçte kuyruğa giren babalarımız, annelerimiz, amcalarımız vardı. Bu millet sana 4 yıl değil, 4 gün bile vermez. Allah korusun bunlara 4 gün iktidar verseniz bir günde hazineyi boşaltır, öbür gün de imam hatip liselerini kapatır, öbür gün de Kuran kurslarını kapatır ve öbür gün de valizini toplar en yakın ülkeye kaçar gider. Bunların memleket sevdası yok. Bunların millet sevdası yok, hizmet sevdası yok. Çıkmış İmam hatip liselerini kapatacağım diyor."

HDP'nin Kobani provokasyonunun 45 insanın canına mal olduğunu söyleyen Gül, "Bir farkı yok, CHP ile HDP arasında bir fark yok. Çıkmış o da 'Diyanet İşleri Başkanlığını kapatacağım' diyor. Diyanet işleri seni niye rahatsız ediyor" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise hiçbir seçimin önemsiz olmadığını vurgulayarak, 7 Haziran seçimlerinin çok daha önemli olduğunu dile getirdi.

Şahin, "Biliyorsunuz bölücü örgüt, Kandil talimat veriyor, bir taraftan paralel örgüt Pensilvanya'dan talimat veriyor. 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' diyerek geniş bir cephe açtılar. Allah'ın ipine sarılacağız bütün hesapları bozacağız inşallah" dedi.

Kaynak: AA