'Okullar Hayat Olsun'Projesi

Ünye ilçesinde "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine 20 fidan dikilerek bahçedeki ağaçlara 9 kuş yuvası yerleştirildi.

'Okullar Hayat Olsun'Projesi
İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ile Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokolün ardından düzenlenen fidan dikimine, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, Malmüdürü Cemal Yıldız, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Mustafa Temiz, yaptığı konuşmada, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında düzenledikleri etkinliklerle bugüne kadar 23 bin 249 vatandaşın okulun imkanlarından faydalandığını söyledi.

Okul bahçesinin yeşillenmesini istediklerini dile getiren Temiz, "Bu kapsamda da okulumuza 20 mavi ladin, selvi, sahil çamı ve erguvan ağacı dikildi. Ayrıca Okullar Hayat Olsun derken sadece insanları kastetmedik, okulların diğer canlılar için de hayat olması amacıyla ağaçlandırma sahamızdaki yetişkin ağaçlarımıza 9 kuş yuvası yerleştiriyoruz. Bunun finansmanını ise öğretmen ve öğrencilerimiz okulumuza yük olmadan karşıladı" dedi.

Kaynak: AA