Merkel Bremen'de Partisine Oy İstedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, pazar günü yapılacak Bremen Eyalet Meclisi seçimi öncesi düzenlenen mitingde partisine oy istedi.

Merkel Bremen'de Partisine Oy İstedi
Angela Merkel, genel başkanı olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Bremen teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Kent merkezindeki Marktplatz Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Merkel, Bremen'in ekonomisi ve eğitim sisteminin daha da geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, ''İşsizlik oranı bir türlü düşürülemeyen Bremen'in yönetim değişimine ihtiyacı var. Sizin ve torunlarınızın geleceği için CDU'ya oy vermelisiniz" dedi.

Merkel, ekonomik sıkıntıdan kurtulması için Bremen'e ihtiyacı doğrultusunda destek sözü de verdi.

Pazar günü yapılacak Bremen seçiminin önemine işaret eden Başbakan Merkel, eyalette oy kullanma oranının düşük olduğunu, oy kullanma hakkı bulunanların bunun kıymetini bilip, sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Demokrasinin önemine de değinen Merkel, ''Burada 70 yıldır özgürce yaşadığımıza sevinmeliyiz. Din ve düşünce özgürlüğü Almanya için çok önemli" diye konuştu.

Bremen eyaletinin CDU'lu Başbakan adayı Elisabeth Motschmann da desteğinden dolayı Merkel'e teşekkür etti. Motschmann, ''Sözü ve icraatı aynı olan Merkel'in tüm yaptıklarını doğru buluyorum. Göreve geldiğinden bu yana Almanya'da işsizlik oranını düşürdü. Bu oran Bremen'de ise iki katına çıkmıştır. Yönetimde daha iyi olduğumuzu federal hükümette büyük koalisyon ile ispat ettik. Bremen'de değişimin zamanı gelmiştir" ifadesini kullandı.

Öte yandan, miting sırasında CDU karşıtları, açtıkları pankartlarla Merkel ve CDU siyasetini protesto etti. Yaklaşık 20 kişilik grup, Merkel'in dış politika ve işsizlik politikalarını protesto etti.

Bremen ve Bremerhaven kentlerinden oluşan ve Almanya'nın en küçük eyaleti Bremen'de 17 Türk kökenli aday bulunuyor.

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) kalesi olarak bilinen Bremen, iki dönemdir SPD ve Yeşiller koalisyonu ile idare ediliyor.

Kaynak: AA