Engelli Gençler 1 Günlük Asker Olacak

İSTANBUL – AB Bakanı ve Başmüzakerecisi Volkan Bozkır, Zeytinburnu’nda ‘Engelliler Haftası’ kapsamında düzenlenen temsili asker uğurlama törenine katıldı. Bakan Bozkır, “Kalplerde engel olmaz. Kalpler engelsizdir. Her Türk asker doğar” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi, Engelli Koordinasyon Birimi öğrencileri için ‘asker uğurlama töreni’ düzenledi.

Çağteks Restoran’da verilen akşam yemeğinin ardından düzenlenen temsili törene AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, etkinliğe katılan aileler ve özürlü gençler katıldı.

“BİZ VATAN SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA, HİÇBİR ENGELİ TANIMAYIZ”

AB Bakanı Bozkır, yaptığı konuşmada, “Fiziksel engellerini hiçe sayarak, ülkeleri için asker olmak isteyen bu yüreği büyük gençleri kutluyorum. Gençlerin vatani görevini yapmak için fırsat veren tüm askerlere, komutanlara ve bu imkanı tanıyanlara, ayrıca şükran hislerimi ifade etmek istiyorum. Biz vatan söz konusu olduğunda, hiçbir engeli tanımayız. Vatanımız için derhal vazifeye koşarız. Her birimiz kendi gücümüz nispetinde o vatanı uğruna yapabileceği ne varsa en büyük gaye olarak görürüz ve onun için seferber oluruz. Kalplerde engel olmaz. Kalpler engelsizdir. Her Türk asker doğar” dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, “Farklı kardeşlerimiz. Bize göre daha dezavantajlı olan kardeşlerimiz. İnşallah pazartesi günü askere gidecekler. Bu kardeşlerimizin aileleriyle bir aradayız. Sayın bakanımız bu anlamlı programda yalnız bırakmadılar. Zeytinburnu meydanında asker kınamızı yaptıktan sonra pazartesi günü sevgili gençlerimizi uğurlamış olacağız inşallah” diye konuştu.

Restoranda verilen akşam yemeğinin ardından Zeytinburnu Meydanı’nda eğlence bir programı gerçekleştirildi.

Pazartesi günü 1 günlük askerlik yapmak üzere gidecek olan 15 genç, AKDEM Engelli Koordinasyon Birimi Müzik Grubu tarafından verilen konserle unutulmaz bir gece yaşadı. Program, engelliler gösteri grubunun tiyatro gösterisi ve kına merasimi ile sürdü. Gece türkülerle kınası yakılan askerler için yapılan asker duası ile son buldu.

Etkinlik fiziksel veya zihinsel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin temsili olarak vatani görevlerini yerine getirmenin sevincini ve onuru yaşayabilmeleri amacıyla düzenlendi.

Kaynak: İHA