CHP'nin Sandık Hassasiyeti

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, 7 Haziran’da ülkenin kaderini belirleyecek seçimlerde bütün sandıkları kontrol altına alacak olağanüstü bir mekanizma geliştirdiklerini belirterek "Sandıklarla ilgili en ufak suistimali hukuksal sürece taşıyacağız" dedi.

CHP'nin Sandık Hassasiyeti
CHP Trabzon Milletvekili adayı Haluk Pekşen, gümrük kapılarında başlayan oy kullanma işlemi nedeniyle, sabahın erken saatlerinde Trabzon’daki Gümrük kapılarına giderek burada kurulan sandıklarda görev yapanları ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Pekşen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kararlı ve sıkı bir şekilde sandıklara sahip çıkacağını belirterek "7 Haziran seçimleri Türkiye için tarihi bir gün olacaktır. Bunu tarihi günde Türkiye’nin kaderi belirlenecek. Bizde CHP olarak seçim güvenliğini ön planda tutarak sandıklara sahip çıkacağız” dedi

Bütün sandıklarda olağanüstü bir kontrol mekanizması geliştirdiklerini ifade eden Pekşen, “Çok sayıda sandık görevlisi ve gözetmeniyle sandık başlarında olacağız. Partili ve yurttaşlarımızın tamamının birer sandık görevlisiymiş gibi sandıklarda göreve davet edeceğiz. En küçük su istimali dahi son derece ciddi bir şekilde hukuksal bir sürece taşıyacağımızı herkesin bilmesini istiyorum. Trafolara kedi girmesine elektriklerin kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bütün sandıklarda yeteri kadar aydınlatma cihazı olacak ve yine bütün sandıkları görüntüleyeceğiz” ifadesini kullandı.

SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINA KATILDI

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, Ortahisar ilçesinin 1 nolu Beşirli mahallesindeki seçim bürosunun açılışını diğer milletvekili adayları ile birlikte yaptı. Pekşen, burada yaptığı açıklamada AK Parti siyasal iktidarında bir kumar ekonomisi oluştuğunu belirterek, " AK Parti iktidara gelmeden Türkiye’de bir loto vardı, birde toto vardı. Bunlar geldiler, süper loto, iddia, 10 numara koydular. Eskiden atlar 2-3 defa koşuyordu şimdi gece bile koşuyorlar. Bütçenin 1/4’ü bu ekonomiden oluşuyor. Tekel ürünlerinde inanılmaz bir ÖTV var. Bankalar faiz topluyor ve o faizlerden vergi alınıyor. Bütçenin aşağıyı yukarı yüzde 25’de oradan oluşuyor. Kumarın üzerine onu da koyarsak bütçenin yarısı oldu. Bütçenin yarısı dinin haram saydığı gelirlerden bu dine aykırı değil mi ?” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA