Başbakan Davutoğlu Bitlis mitinginde konuştu

Başbakan Davutoğlu Bitlis mitinginde konuştu. Davutoğlu "İkisi de aynı anda Diyanet’e savaş açarak, aynı anda aynı söylemlerle, milletin tarihiyle yabancılaşarak, ruh ikizi olmuşlardır. Onlara artık CHDP diyebiliriz. Zihniyet olarak bir farkları yok." dedi.

Başbakan Davutoğlu Bitlis mitinginde konuştu
Başbakan Davutoğlu Bitlis mitinginde konuştu
Başbakan Davutoğlu Bitlis mitinginde halka hitap etti. Davutoğlu CHP ve HDP yakınlaşmasına değinerek 'Ne HDP ne de CHP bu milletin tarihi ile barışık değildir. Aksine ikisi de aynı anda Diyanet'e savaş açarak, aynı anda aynı söylemlerle, milletin tarihiyle yabancılaşarak, ruh ikisi olmuşlardır. Onlara artık CHDP diyebiliriz. Zihniyet olarak bir farkları yok.' dedi.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları:

Bitlis'e ilham almaya geldim. Kanaat önderleriyle görüşmek istedim. Onlar biri şöyle demiş 'Eskiden bizi karakola çağırırlardı. Şimdi bizi Başbakan çağırıyor'.

'CHP - HDP İKİZ KARDEŞ OLDU'

İşte bizim farkımız bu. Türkiye'de öylesine yanlış işler yapıldı ki ama bugün AK Parti zihniyeti vardır milleti bir arada tutmak isteyen. Bugün CHP ve HDP ikiz kardeş oldu. İkisi birden diyanete, imam-hatip'e karşı çıkıyor.

'DİYANETE SALDIRIYORLAR'

CHP'nin tek parti yönetiminde bu ülkenin evlatlarının dilini yasakladı. CHP nasıl Türkleri İslam'dan uzaklaştırmaya çalışıyor, HDP de Kürt kardeşlerimizi de.
Alevi vatandaşlarımızı kendi akıllarınca memnun etmek için diyanete saldırdılar. Biz 78 milyonu bir ve beraber görüyoruz.

'BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINDA KÜRT - TÜRK AYRIMI YOKTU'

CHP ve HDP bir ruh ikizi gibi. OHAL'i kaldırdık. Kürtçe isimleri yasaklayan anlayış vardı. Türk - Kürt kardeşliğini ebediyete kadar sürdüreceğiz.

Türk'le Türk'üm Kürt'le Kürdüm. diyor şair. Başörtüsü yasağında Türk - Kürt demeden tüm kardeşlerimize zulüm oldu. Bu yasağı kim kaldırdı? Özgürlüklerin tek adresi AK Parti'dir.
Ne diyor Kılıçdaroğlu ' Biz Bitlis'e gelmedik. O yüzden bize oy vermediniz? Ya sen buraya gelsen ne olur? Sen Bitlis'in, Türkiye'nin ruhunu anlaman. Sen ruhunu örfünün ahlakını anlayacaksın. Bunlar CHDP. Bunlar artık aynı zihniyetin eseri.

Bediüzzaman'ın Şam hutbesini okusalardı İslam'ın birliğini anlarlardı.

Bitlis Ermeni zulmünden çok çekti. HDP eşbaşkanı gidiyor yurtdışında Bitlis'i Ermenistan hartiasının dahil olduğu haritalar önünde konuşuyor.

Dedelerimizin soykırım yaptığı iddialarına destek verenlere bu topraklarda oy verecek misiniz?

Papa ne diyorsa bunlar aynısını söylüyor. Ermeni diasporası ne söylüyorsa bunlar aynısını söylüyor. Türkiye'ye karşı kurulmak istenen kıskaca karşı hep birlikte duracağız.

Ekonomik kriz bekleyenlere rakamlar gerekli cevabı verdi. Bugün sanayi yatırımı açıklandı. Yüzde 4 büyümüşüz.

BİTLİS'E HAVALİMANI GELİYOR

Çözüm sürecinde kıyamete kadar kardeşlik diyeceğiz.

Havalimanın etüt çalışmalarına başlıyoruz. Bitlis'i kavşak şehirlerden biri haline getireceğiz.

Aziz Bitlisliler sizden söz istiyorum. 3-0 istiyorum. Her zaman Serçawa ser sera diyeceğiz.

Hızlı feribot seferi başlıyor. Marmara'da ne varsa Van Denizi'nde de aynısı olacak.