3. Uluslararası Ortadoğu Kongresi Sona Erdi

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Marmara Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle Hatay'da düzenlenen 3. Uluslararası Ortadoğu Kongresi, ''Çok Kutuplu Yeni Dünya Sisteminde Bölgede Politika Geliştirme Zorlukları'' konulu panelle sona erdi.

3. Uluslararası Ortadoğu Kongresi Sona Erdi
Hatay Valisi Ercan Topaca, panel sonunda gazetecilere yaptığı değerlendirmede, toplantının bölgedeki barışın sağlanmasına ve dostlukların geliştirilmesine fikri bazda önemli katkılar yapacağını belirtti.

Bölge içerisinde yer alan bütün ülkelerin bilim adamı ve siyasilerden bir çok kişinin buraya katılarak, ülke bazında ve kişi bazında görüşlerini gündeme getirdiklerinin altını çizen Topaca, şöyle devam etti:

"Sorunların çözümü konusunda izlenmesi gereken yöntemler ve uygulanması gereken politikalar konusunda yaklaşık 50 tebliğ sunuldu. Bu tebliğler sonuç bildirgesinde kısaca özetlenmek suretiyle bütün kamuoyuna ve dünyaya inşallah önümüzdeki günlerde duyurulacak. Tabi önemli olan bir taraftan bu toplantının sonuçlarının kalıcı olması ve çok daha geniş kitlelere ulaştırılmasıdır. Bu nedenle tebliğleri ve sonuç bildirgesini Türkçe, Arapça ve İngilizce olacak şekilde bir kitap haline getirerek dün dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz. Ben bu toplantının bir reçete olacağını düşünüyorum."

Kaynak: AA