Türk-Alman Ekonomik Diyalog Toplantısı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Müsteşarı Hidayet Çilkoparan, "Alman makamlarını uzun vadede vize konusunda haberdar etmek için birlikte çalışmamız gerekiyor" dedi.

Çilkoparan, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde düzenlenen Türk-Alman Ekonomik Diyalog Toplantısı'na katılan iş adamlarına hitap eden Çilkoparan, THY'nin, Türk iş adamlarının ve diplomatlarının ticaret ve diplomasi alanlarında dünyanın dört bir tarafına ulaşmasına öncülük ettiğini söyledi.

Toplantının sponsorluğunu da yapan THY'yi eskiden Hartum ve dünyanın diğer noktalarına uçuş düzenlemesi için teşvik ettiklerini belirten Çilkoparan, şimdi THY'nin dünyanın dört bir tarafına düzenlemiş olduğu uçuşlarda kendilerine öncülük ettiğini ve bundan mutluluk duyduklarını kaydetti. THY'deki gelişimi takip ettiklerini belirten Çilkoparan, "Şu an THY konsolosluklarımızın da olmadığı ülkelere uçuşlar düzenleyerek bizim diplomatik ağımızı da öncülük yapıyor" diye konuştu.

Çilkoparan, G-20 dönem başkanı olan Türkiye'nin en önemli hedefinin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında girmek olduğunu vurguladı.

Türk iş adamlarının Almanya'ya seyahatlerindeki en önemli problemlerinin vize konusu olduğuna işaret eden Çilkoparan, bazen iş adamlarının vize problemi yüzünden Almanya'daki fuarlara katılamadıklarını belirtti. Alman iş adamlarının vize konusunda problemleri olmadığını ifade eden Çilkoparan, "Alman makamlarını uzun vadede vize konusunda haberdar etmek için birlikte çalışmamız gerekiyor" dedi.

Toplantıya Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Fethi Saygın, Aşağı Saksonya eyaletinde ilk Türk eyalet bakanı olarak atanan Aygül Özkan ve Türk ve Alman diplomatlar da katıldı.

Kaynak: AA