Söke'de 'Temiz Çevrem” Kampanyası Başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de başlattığı “Temiz Çevrem” başlıklı kampanyası Söke’de de başlatıldı.

Söke'de 'Temiz Çevrem” Kampanyası Başlatıldı
Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Söke’de uygulanmaya konulan kampanyaya Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi de destek verdi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran kampanyanın başlatıldığı Hasırcılar Caddesi’nde Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kadın Meclisi’ni yalnız bırakmadı. Söke Belediye Meclisi Çevre Komisyonu üyeleri Haluk Kutlay ve Hasan Çevik de bulundu.

Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Lütfiye Öner, Kimyager Şefika Katipoğlu başta olmak üzere Söke Kadın Meclisi üyeleri ellerine aldıkları süpürge ve faraşlarla ilçe merkezinde sokakları süpürdü; vatandaşlara ‘çevreyi temiz tutalım’ çağrısı yaptı. Ayrıca sokakta bazı noktalara Park İşleri Biriminin desteği ile çiçeklerde dikildi.

Kampanyanın amacının herkesin daha temiz bir çevrede yaşamaya hakkı olduğunu vurgulamak olduğunu belirten Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Lütfiye Öner; “Bu hak ve sorumlulukların bizlere neler getirdiğini göstermek istiyoruz. Bizler çöpleri yere aymazsak çevremizin kirlenmeyeceğini göstermek istiyoruz. Çevre duyarlılığına dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

Doğaya, yaşadığımız kente ve çevreye ait hiçbir sorunun Kadın Meclisi’nden ayrı düşünülemeyeceğini belirten Söke Kadın Meclisi Başkanı Şennur Parıldar; “Evimizin temiz olması yetmiyor. Yaşadığımız sokak, mahallelerimizin temiz olması gerekiyor. Bu anlamda bu kampanya için Söke Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çevreyi temizlemekten ziyade asıl önemli olanın temiz tutmak olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Kampanyayı Söke’de uygulayan ve çevre duyarlılığını arttırmaya çalışan Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kent Konseyi Kadın Meclisimizi kutluyorum. Atmazsak, kirlenmez; kirlenmezse, temiz olur diyorum” dedi.

Kaynak: İHA