ODÜ'den İngilizce Tıp Dergisi

Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılan ve yayın dili İngilizce olan ‘Middle Black Sea Journal Of Health Science’ adlı derginin ilk sayısı online olarak hayata geçti.

ODÜ'den İngilizce Tıp Dergisi
Sağlık bilimleri alanındaki bilimsel çalışmaların İngilizce olarak kabul edileceği hakemli bir e-dergi olan Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü dergisi Middle Black Sea Journal of Health Science, Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında periyodik olarak yılda üç sayı şeklinde yayınlanacak.

Ordu Üniversitesi adına derginin sahipliğini Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Nülüfer Erbil üstlenirken Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü ise Yrd. Doç. Dr. Ülkü Karaman yapıyor.

Sağlık Bilimleri alanının yayın hedefleri için önemli bir kilometre taşı olan derginin editör, editör yardımcıları ve bölüm editörleri Ordu Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşmakta olup Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri de editör ve yayın kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

Orta Karadeniz Üniversiteleri İşbirliği Platformu’na (OKÜP) üye üniversitelerin Ordu Üniversitesi’nde Haziran 2014’te yapılan Rektörler toplantısında Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ev sahipliğinde yayınlanmasına karar verilen, Middle Black Sea Journal of Health Science’ın ilk sayısı ’https://edergi.odu.edu.tr/ojs/index.php/MBSJHS/index’ web adresinde yayına başladı.

Kaynak: İHA