Batman'da Wushu Hakemlik Kursu Açılacak

WUSHU Federasyonu, Batman Spor Akademisi ev sahipliğinde kentte hakemlik kursu düzenliyor.

Batman'da Wushu Hakemlik Kursu Açılacak
WUSHU Federasyonu Doğu ve Güney Doğu Genel Koordinatörü ve Batman Spor Akademisi Kurucusu Abdulaziz Velioğlu, yaptığı açıklamada 3 gün sürecek olan hakemlik kursuna,lise mezunu 18 yaş ve üstü herkesin katılabileceğini ifade etti.

Tüm bölge illerinden katılımın olduğu hakemlik kursu başvuruları istenilen belgelerle Batman Kültür Mahallesi Aydın Arslan Bulvarı üzerinde bulunan Dubai İş Merkezi altındaki Batman Spor Akademisi’ne 8 Mayıs Cuma günü mesai saati bitimine kadar yapılabilecek. Hakemlik kursu Türkiye WUSHU Federasyonu başhakemi Abdulvahit Alagöz gözetiminde gerçekleşecek.

Hakemlik kursu için Şırnak, Muş, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Van, Bitlis, Iğdır, Bingöl ve Şanlıurfa illerinden katılımla Batman’da gerçekleşeceğini belirten Velioğlu, "3 gün sürecek olan hakemlik kursu sonunda başarılı olan katılımcılara hakemlik diploması ve Türkiye WUSHU Federasyonu onaylı kimlik kartı verilecektir. Hakemlik kursuna katılıp başarılı olan ve diploma ve kimlik kartı alan hakemlerimiz daha sonra yapılacak olan şampiyonalarda ve etkinliklerde ücretli görev alma hakkı kazanacaklar. Hakemlik için başvuru yapacak adaylardan kimlik fotokopisi, 4 adet vesikalık fotoğraf, sabıka kaydı, sağlık raporu ve garanti bankasına Türkiye WUSHU Federasyonu hesabına yatırılan 90 lira dekontuyla Batman Spor Akademisi’ne gelerek kayıtlarını yapabilirler" dedi.

Gençleri başarılı birer sporcu olarak yetiştirme çalışmalarının yanı sıra , hakem ve antrenör yetiştirme çalışmalarıyla Batman’ı sporda bir marka ve merkez haline getirme hedefini her geçen gün biraz daha gerçekleştirdiklerini aktaran Velioğlu kısa bir süre sonra Batman Spor Akademisi ve Batman Üniversitesi’nin ortak çalışmasıyla antrenörlük kursu açmak için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA