Trabzon'da ‘Temiz Çevrem'Kampanyası

Toplumun çevre bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak için 1-7 Mayıs tarihleri arasında tüm Türkiye çapında hayata geçirilen ‘Temiz Çevrem’ kampanyası Trabzon’da da gerçekleştirildi.

Trabzon'da ‘Temiz Çevrem'Kampanyası
Türkiye’nin en temiz şehir olma unvanına sahip olan Trabzon’daki etkinliğe katılım yoğun oldu. Kampanyaya, Trabzon Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Alo 181 Çağrı Merkezi de katılım sağladı. Kampanya kapsamında çevre yürüyüşü gerçekleştirilirken, örnek olması açısından çöpler toplandı. Vatandaşlara çevre bilincini hatırlatması için Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu afiş, broşür, forma ve şapkalar hediye edildi.

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu projelerle birlikte daha temiz bir şehir olacaklarını belirterek, “Daha önce Trabzon’umuzun kazanmış olduğu en temiz şehir unvanını korumak ve daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak için yoğun bir tempo ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz ‘Mahallem Temiz Kalsın’ kampanyamızı hayata geçirirken ana hedefimiz toplumsal duyarlılığı artırmak, temiz çevre bilincini geliştirmek ve tüm vatandaşlarımıza bu anlayışı kazandırmaktı. İşte bugün de bu çalışmamızın bir ayağını gerçekleştiriyoruz. Bu yaptığımız görevin bir parçasıdır. En basit örneği ile vatandaşlarımız sigara izmaritini sokağa atmasın, çöp kutularımız var çöpleri oraya atsın. Çöp hangi saatte alınacaksa vatandaşlarımız, esnafımız o saatte çöpünü çıkarsın. Bu da çok önemli. Şuanda yaz mevsimi geldi, zamanından önce çöp bıraktığımızda ciddi rahatsızlık doğurur. Bu konuda da bilinçli olalım, yaptırım uygulama zorunda kalmayalım, çünkü herkes bizim vatandaşımız ve esnafımız. Hep beraberce bu çevrede yaşıyoruz, çevremize hep beraber sahip çıkalım. Bu kampanyaya katılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Alo 181 çevre çağrı merkezimiz ile devlet ve belediye işbirliği ile daha güzel işler yapacağız bunun için bu kurumlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalarla çok daha güzel ve en temiz çevreye ulaşacağız” dedi.

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, yaptığı açıklamada, temiz çevre bilincine vurgu yaparak, “Yaşanabilir bir çevreyi oluşturmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizden biri. Hem Ortahisar Belediyemizin ‘Mahallem Temiz Kalsın’ ve Alo 181 Çağrı merkezimizin başlattığı ‘Çevrenin Sesine Kulak Ver’ kampanyasını birlikte yürütüyoruz. Yaşanabilir bir şehrin en önemli ayağı öncelikle yaşadığımız çevrenin temiz olmasıdır. 2013’te en temiz şehir seçilen Trabzon’un bu unvanının devam etmesi için temiz çevre bilincinin yaygınlaşması adına bizler eğitimlerle de bu çalışmalara her zaman devam edecek toplumun da tüm katmanlarına yayılmasını amaç edineceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA