TMO, Silopi'de Hububat Alımı Yapacak
Silopi ilçe Ziraat Odası Başkanı Agit Haşimoğlu, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) bu yıl Silopi'de hububat alımları yapacağını söyledi.

Silopili çiftçilerin, daha önceleri tahıl ürünlerini Kahramanmaraş, Gaziantep gibi uzak illerdeki Toprak Mahsulleri Ofislerine götürdüğünü ve bunun çiftçi için çok külfetli olduğunu dile getiren Haşimoğlu, şöyle konuştu:
"Zaten çiftçilerimizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortadayken çiftçilerimizin, tahıl ürünlerini Kahramanmaraş gibi illere götürmeleri tamamen o çiftçilerimizin iflası anlamına gelmekteydi. Bu sene TMO, buğday, mercimek, arpa ve tüm tahıl ürünlerini Başköy yakınlarında bulunan Habur Un Fabrikası bitişiğindeki tesiste teslim almaya başlayacaktır."
