Bursa'da 'Fotoğraf Günleri'Başlıyor

Bursa BüyükşŸehir Belediyesi tarafından bu yıl 22'cisi düzenlenen "'Bursa FotoğŸraf Günleri", 8-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşŸtirilecek.

Bursa'da 'Fotoğraf Günleri'Başlıyor
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa BüyükşŸehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve Bursa FotoğŸraf Sanatı DerneğŸi tarafından 1990 yılında başŸlatılan Bursa FotoğŸraf Günleri, bu yıl 22. kez fotoğŸraf sanatını sanatseverlerle buluşŸturuyor. BüyükşŸehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) organizasyonuyla düzenlenen etkinlik 8-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşŸtirilecek.

FotoğŸraf sanatının seçkin isimlerinin sergi, gösteri ve söyleşŸileriyle yer alacağŸı fotoğŸraf günleri kapsamında Bursa Kent Müzesi, Merinos Enerji Müzesi, Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi, Merinos Müze Galeri, Tayyare Kültür Merkezi, Ressam şžefik Bursalı Sanat Galerisi, BUFSAD Sergi ve Gösteri Salonu ile Koza Han, Fidan Han ve İpek Han olmak üzere 10 ayrı mekanda gösteri ve söyleşŸilere ev sahipliğŸi yapacak.

Inge Morath, Ara Güler, Ani LJelik Arevyan, Fethi İzan, Kamil Fırat, Behiç Günalan, Tamer Yılmaz, Yalçın Savuran, Adem BaşŸaran, Fevzi Yapıcı, İsmail şžeker, Taner ǖzek, Sami Türkay, Cennet KuşŸca'nın kişŸisel sergi ve gösterilerinin yanı sıra Ankara FotoğŸraf Sanatçıları DerneğŸi, Bursa FotoğŸraf Sanatı DerneğŸi, Türkiye FotoğŸraf Sanatı Federasyonu'nun proje sergi ve gösterileri etkinlik kapsamında izlenime sunulacak. FotoğŸraf Günleri kapsamında yer alacak bir diğŸer etkinlik kapsamında BUFSAD, Bursa'nın çeşŸitli köylerine uygulamalı bir çekim gezisi de düzenleyecek.

Programın açılışŸı, 8 Mayıs Cuma günü saat 18.30'da Bursa Kent Müzesi'nde fotoğŸrafçı Inge Morath'ın, "Tuna Kıyıları" adlı sergisiyle yapılacak.

Kaynak: AA