Hıdırellez Günü

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Hıdırellez Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Türk kültüründe olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak görülen 5 Mayıs Hıdırellez Günü'nün, Hazreti Hızır ile İlyas Peygamber'in yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edildiğini belirtti.

Doğayla iç içe yaşayan milletin, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına yüzyıllardır kutladığı hıdırellezin, vatandaşın kaynaşmasına ve toplumsal huzurumuzun artmasına vesile olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Tıpkı Nevruz gibi dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin farklı kültürlerin bir arada kutladığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu hıdrellez, dünya barışına da katkı sağlayabilecek geleneklerimiz arasında yer almaktadır. Geçmişi, Mezopotamya ve Orta Asya'ya kadar uzanan bu köklü gelenek, gelecek nesillere de aktarılarak yaşatılması gereken en önemli kültürel miraslarımız arasındadır. Ülkemizin yanı sıra Ortadoğu başta olmak üzere dünyada da barışın ve dostluğun hakim olduğu güzel günlere vesile olması temennisiyle, vatandaşlarımızın Hıdırellez Günü'nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum."

Kaynak: AA