Elmalı Göleti İnşaatının Yüzde 90'I Tamamlandı

Tamamlandığında 7 bin 980 dekar tarım alanını modern sistem ile sulayacak Elmalı Özdemir Göletinde fiziki gerçekleşme seviyesinin yüzde 90'a ulaştığı bildirildi.

DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, yaptığı açıklamada, Elmalı Özdemir Göleti ve Sulaması inşaatının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini anlattı.

Gölet inşaatında fiziki gerçekleşme seviyesinin yüzde 90'a ulaştığını belirten Özgür, "İnşallah Elmalı Özdemir Gölet ve Sulaması inşaatımızı hedeflediğimiz tarihten önce tamamlayarak bölgedeki mümbit toprakları su ile buluşturmuş olacağız. Toprak ile suyun buluşması elbette mahsule bereket katacaktır" dedi.

Proje ile dekar başına verim artışının sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Özgür, böylece vatandaşların ekonomik refah seviyesinin yükseleceğini ifade etti.

Elmalı göletinin kil çekirdekli kaya dolgu tipinde olduğunu ve 1 milyon 94 bin metreküp dolgu yapılacağını bildiren Özgür, "Gölet inşaatımızın gövde sıyırma ve katof kazıları, 248 metre olan kondüvi yapısının, su alma yapısının ve dolusavak yapısının imalatı tamamlandı. Dolgu imalatı devam etmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA