Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması (3)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Türkiye için, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi için biz artık kararlı bir yoldayız. Ne yapsalar, ne kadar çırpınsalar boş. Ok yaydan çıktı. Hedefine mutlaka ulaşacak" dedi.

Erdoğan, Mardin Karayolları Parkı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, paralel örgüt ile bölücü örgütün el ele verdiğini belirterek, bunların birlikte Türkiye'nin tüm kazanımlarına ve hedeflerine saldırdığını söyledi.

Bu saldırıları birinin silahla ve tehditle, diğerinin ise kumpas ve şantajla yaptığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da işbirliği halindeler. Anamuhalefeti de önlerine kattılar, zücaciye dükkanına girmiş fil misali kırıp dökerek gidiyorlar. Bu süreçte paralel yapı gerçek yüzünü, karakterini ve niyetini her gün biraz daha açık ediyor. Güneydeki sevdikleri ülkenin çıkarları uğruna, Türkiye'ye çelme takmak için 40 yıllık emeklerini, birikimlerini harcadılar. Yakayı ele verdiklerinde de 'haram yemedik" diye şova başlıyorlar. Halbuki bakıyorsunuz haram ne ki? Soru çalmaktan, şantaja, karanlık cinayetlerdeki el izlerinden, ülkenin milli kazanımlarını sabotaja kadar yemedikleri halt kalmamış. Sınav sorularını çalmak suretiyle gencecik yavrularımızı geleceklerini, umutlarını çalanların ağzına helal sözü hiç yakışmıyor. Çete arkadaşlarını yargıdan kaçırmak için yine bir yargı darbesiyle toplu firar girişimi başlatanların hak, hukuk gibi sözler ağızlarına asla yakışmıyor."

Bir önceki seçim döneminde muhalefet partilerinden birinin milletvekili adaylarından bir kısmıyla ilgili kasetler çıktığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sonra anlaşıldı ki bu kasetler paralel çetenin muhalefet partilerini kendi kontrolüne almak için ucunu gösterdiği şantaj malzemeleriymiş. 17-25 Aralık darbe girişimi ve sonrasında bu malzemelerin epeyce işe yaradığını maalesef gördük. Cemaat kisvesindeki bu şer örgütüyle ihanet çetesiyle tek başımıza mücadele etmek zorunda kaldık. İşte bu çete medyası ve parası başta olmak üzere tüm gücüyle eski Türkiye koalisyonun patronluğuna oynuyor. Pensilvanya'dan gelen talimatlar, Kandil'den gelen emirler, İstanbul'daki yalıların boğaza bakan salonlarında kotarılan senaryolar biraraya getiriliyor ve yeni Türkiye hedefinin önünü kesecek projelere dönüştürülüyor."

-"Bugüne kadar hamdolsun kimse bizi eğemedi, bundan sonra da eğemez"

Erdoğan, söz konusu kesimlerin Türkiye'nin geldiği yerden rahatsızlık duyduğunu belirterek, "2023 yılında 2 trilyon dolar milli geliri sahip, dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden biri haline gelmiş Türkiye bunların en büyük korkusu" ifadesini kullandı.

Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için kararlı bir yolda ilerlediklerini dile getiren Erdoğan, "Ne yapsalar ne kadar çırpınsalar boş. Ok yaydan çıktı. Hedefine mutlaka ulaşacak, onlar istese de istemese de ulaşacak" dedi.

Meydandakilerin "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları üzerine Erdoğan, "Bundan endişeniz olmasın. Biz Allah'ın huzurunda rükuda eğilmekten başka hiçbir makamda eğilmeyiz. Bugüne kadar hamdolsun kimse bizi eğemedi, bundan sonra da eğemezler. Bu can bu tende oldukça kararlılıkla bu yolumuzda yürüyeceğiz" karşılığını verdi.

-"Asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı. Var mı alan?"

Meydandakilere birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Yeni Türkiye'nin inşası sürecinde yeni anayasa ve başkanlık sisteminin nasıl şekilleneceğini hep birlikte konuşuyoruz, konuşacağız. Muhalefet partilerinin böyle bir derdi yok. Onlar şuanda bol bol bakıyorsunuz, asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı. Var mı alan? Böyle bir şey olur mu? Dün akşam bir televizyon kanalında 1998 yılındaki Sosyal Sigortalar Kurumu'nun halini izledim. Hali gördünüz değil mi. Ah kardeşlerim! Yanlış iğneden dolayı maalesef kolu kesilen yavrularımız, öbür taraftan bakıyorsunuz affedersiniz rahmi aldırılan, böbreği aldırılan hanım kardeşimiz. Hep yanlış tedaviler. Öbür tarafta SSK'nın genel müdürü orada duruyor. Rahmetli Savaş Ay soruyor, verdiği cevabı gördünüz değil mi gülüyor. O hastanelerin kuyruklarında neler çektik neler ama şimdi böyle hastaneler var mı?"

-Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından yapımı tamamlanan eser ve yatırımların açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA