Genel Seçime Doğru

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes, Allah'ın bize emanetidir. Herkes değerli ve 'birinci sınıf' insandır. Kimsenin bu ülke insanlarını 'Alevi', 'Kürt', 'Laz', 'Çerkez' diye bölmesine tahammül edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu birlik ve beraberliğin teminatı da Milliyetçi Hareket Partisi'dir" dedi.

Genel Seçime Doğru
Partisinin İçel milletvekili adayı da olan Öztürk, Edip Buran Spor Salonu'ndaki aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, karşılarında 12 yıldır milletin bütün değer yargılarını alt üst eden bir iktidarın olduğunu savunarak, bu yüzden söyleyecek sözlerinin olduğunu belirtti.

Demokrasinin önemine vurgu yapan Oktay Öztürk, şöyle devam etti:

"Demokrasi, ilahi nizamın dışında, insan aklının ulaşabileceği en önemli sistemdir. İnsanlar kaliteli yaşamayı öğrendikçe, sistemler de ona göre gelişmiş vaziyettedir. Fakat her şeye rağmen sistem, insan unsurunu ihmal etmiyor. Güç, çok farklı bir kavramdır. Eğer gücü elinde bulunduranın asaleti yoksa, o güç felaket olarak milletin başına döner. Bunun için demokrasilerde 'denge-fren mekanizması' vardır. Ola ki bir iktidar, çoğunluğu da elde etmiş olabilir. Ama sadece sayısal bir çoğunluğa güvenerek eğer yoldan çıkarsa, onu olması gereken sınırlar içerisinde tutacak mekanizmalar vardır. Allah'a şükür başımızdaki, bu mekanizmaların hepsini çiğneyip atıyor."

Öztürk, seçimin yaklaştığını ve özellikle bu dönemde partililerin birbirlerine daha fazla kenetlenerek çalışması gerektiğini belirtti.

Türk milletinin nice zor dönemlerden geçtiğini, ancak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bu dönemleri atlattığını ifade eden Oktay Öztürk, şunları kaydetti:

"Dün de bu ülke topraklarında 'komünizm' tehlikesi vardı. Ama ülkücü irade, o birlik ve beraberlik ruhuyla komünizmi Asya bozkırlarına, bir daha çıkmamak üzere gömdü. Şimdi diyoruz ki silkinin ve kendinize dönün. Titreyin ve kendinize dönün. Eğer siz isterseniz, siz iradenizi ortaya koyarsanız, bu zulüm iktidarının da sonunu getirirsiniz inşallah. Aksi takdirde, bu gaflet böyle devam ettiği takdirde birileri başımıza tebelleş olur. Emir yağdırır, uşaklık, kölelik yaptırır bize. İnşallah bu karanlık gecenin şafağı olarak, 7 Haziran'ı 8 Haziran'a bağlayan gece Milliyetçi Hareket ufuktan doğacak. Kaybettiklerimiz yeniden geri gelecek."

"Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza vererek ant içip, devleti yeniden kuranlar, devletin ilelebet devam etmesi için bazı kurallar tespit etmiştir. Bu kuralları hiçe sayanların aklını başına devşirmesi gerekiyor" diyen Öztürk, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti o gün yeniden kurulurken, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Başkomutanlık'ta bir bedel ödedik. Şimdi diyoruz ki aklınızı başınıza devşirin. Bin yıldır bizimle bir arada kardeşçe yaşamayı becerdiniz. Bin yıl önce bu toprakları aldığımız vakit kimi bulduysak, biz yaşarken onları da yaşattık, bugüne getirdik. Ama ahdimizin dışına çıkarsanız, yeniden bir Sakarya Meydan Muharebesi vermeye hazırız biz. Bu ülke bu toprakları, üzerinde yaşayan herkese, size de bize de yeter. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes, Allah'ın bize emanetidir. Herkes değerli ve 'birinci sınıf' insandır. Kimsenin bu ülke insanlarını 'Alevi', 'Kürt', 'Laz', 'Çerkez' diye bölmesine tahammül edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu birlik ve beraberliğin teminatı da Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Birlik ve beraberlik isteyenlerin, kardeşlik isteyenlerin, çaresizlerin sığınacağı yegane liman, Milliyetçi Hareket Partisi'dir."

MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç da Türkiye'nin bugün yenilgi üstüne yenilgi yaşadığını öne sürerek, bugünkü Türkiye ile 1919'ların Türkiyesinin neredeyse örtüştüğünü söyledi.

Kılıç, "Milli iradeyi 'milliyetçi iradeye' dönüştürmeliyiz. 7 Haziran'ın kazası, telafisi, ikamesi yoktur. 7 Haziran'da AKP sandığa gömülmezse, Türkiye gömülecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından MHP İçel milletvekili adayları salondakileri selamladı.

Kaynak: AA