Suriyeli Dedenin Torun Hasreti
İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Valid Bektaş (67), yakınları ve hiç görmediği torunlarına kavuşacağı günün hasretiyle yaşıyor.

Suriyeli Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıldır Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşadığını söyledi.
Savaştan önce Şam civarında kendisine ait küçük bir çay bahçesi işlettiğini ifade eden Bektaş, çatışmaların artması üzerine tek başına Türkiye'ye kaçtığını belirtti.
Ülkesinde bıraktığı yakınlarıyla iletişim kuramadığını vurgulayan Bektaş, "İki oğlum Esed'e karşı savaştığı için, eşim de çocuklarını yalnız bırakmadığı için benimle gelmedi. Yaşlı olduğum için orada kalamadım. Çocuklarım, eşim, kardeşlerim ve akrabalarımın Suriye'de kaldı. Onlardan sağlıklı bir haber alamıyorum. Ayrıca gidip de onları göremiyorum" diye konuştu.
- "Savaştan sonra doğan 2 torunumu göremedim"
Bektaş, savaş öncesi 2 oğlunun evlendiğini ancak torun sevgisini yaşayamadığını söyledi.
Türkiye'ye geldikten sonra iki torunun dünyaya geldiğini öğrendiğini anlatan Bektaş, "Torunlarımın ne isimlerini biliyorum ne de onları görme şansım oldu. Onları görmeyi çok istiyor ve hayalleriyle yaşıyorum. Hayatım boyunca ailemden, evimden ve vatanımdan 2 aydan fazla uzak kalmadım ancak savaş dolayısıyla yaklaşık 4 yıldır ülkemden ve ailemden ayrı yaşıyorum" dedi.
Suriye'de hayatın yine eski günlerdeki gibi normale dönmesini ve ülkesinde sevdiklerine kavuşmayı dileyen Bektaş, yardımlarından dolayı Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
