İlginç Tedavi Yöntemi

Antalya’da yaşayan 54 yaşındaki Mustafa Civcir, bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı bulunan hastaları, bir çıkrığa asarak ya da kolundan çekerek sağlıklarına kavuşturuyor.

İlginç Tedavi Yöntemi
Serik ilçesinde yaşayan, yıllarca çobanlık ve kasaplık yapan Mustafa Civcir, dedesinden öğrendiği yöntemlerle bel ve boyun fıtığı bulunan hastaları tedavi ediyor. Civcir, evine gelen hastaları ön bir muayeneden geçirdikten sonra ya kolundan çekerek, ya ilaç, ya spor, ya da 3 ayak şeklinde kurulu bir çıkrığa ayaklarından asarak tedavi ediyor. Civcir’e Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinden çok sayıda hasta tedavi olmak için başvuruyor. Civcir, test amacıyla hastalarını elleri arkada koşturuyor ve çöküp kalkmalarını istiyor.

Asıl mesleği çobanlık ve kasaplık olan 54 yaşındaki Mustafa Civcir, bel, boyun fıtığı,göbek kayması tedavisini uyguladığını söyledi.



Bilgilerini dedesinden öğrendiğini aktaran Civcir, 11 yaşından bu yana hastalarını tedavi ettiğini belirtti.

Civcir tedavisini ise şöyle anlattı: “Disklerin arasına sıkışan sinir ve etleri asınca disklerin açılmasından dolayı çıkartarak rahatlatıyoruz. Ama kireçleme biraz beni zorluyor. Belinde kireç yoksa tek seferde hastanın tedavisi başarılı oluyor. Tüm hastaları asmıyorum. Koldan da tedavi ediyorum.”

Günde 10 yada 30 kişin tedavi için başvurduğunu söyleyen Civcir, “Kimseden bir para talebimiz yok. Hastalara da sorulabilir. Hasta ne vermek isterse onu alıyorum. Türkiye’nin her ilinden hastam olduğu gibi Rusya’da ve Arabistan’da hastam geldi. Hacda 150 kişiyi tedavi ettim. Bel fıtığı olan herkes başvuruyor. Tedavi ettiğim sağlık personeli de var” diye konuştu.

Ası mekanizmasında daha önce tek başına olması nedeniyle zorlandığını ifade eden Civcir, “Belinde ağrı olan ve demircilik yapan bir hastam sağlığına kavuşunca hediye olarak bana bu sistemi kurarak hediye etti. Hastalarımı başarılı şekilde tedavi etmeden göndermiyorum. Ama öncelikle benim önerdiğim tedavi yöntemlerine uyacak. Ağrılı gelen hastayı koşturmadan göndermiyorum” dedi.

Tansiyon, kalp ve şeker rahatsızlığı bulunan kişilere tedavi uygulamadığını aktaran Civcir, “Tedavi sadece asmakla bitmiyor. Bunun ardından en az 11 gün cinsel ilişkiye girmemesi, motosiklete binmemesi, dizlerini kırmadan çökmesi gerekiyor. 12. gün tedavi durumunu bana söyler” dedi.

Civcir, yaşlı, çocuk, maddi durumu iyi olmayan kişilerden para almadığını sözlerine ekledi.

Asılarak sağlığına kavuşan Recep Aslan, “Kardeşimin belinde ve bende fıtık vardı. Yakınımızın tavsiyesi ile geldik. Ben de çekindim asma falan olunca. Biraz korktum. İster istemez insan asılınca tedirgin oluyor ama. Şuan iyiyim. Tedavinin ardından kendimi iyi hissediyorum” dedi.

Kaynak: İHA