Hani'de Yıl Sonu Sergisi
Hani'de, Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılan bin 950 kadının 21 dalda yaptığı el işlerinin sergilendiği yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Sanatın altın bilezik olduğunu ve burada eğitim alan gençlerin ailelerine yük olmadığını ifade eden Sarı, şöyle konuştu:
"Yapılan araştırmalarda, işsizlikle ilgili temel sorun, istihdam alanındaki en temel sorun mesleksizliktir. Bir mesleğiniz olmadığı zaman iş bulmanız çok zor olacaktır. Bir meslek sahibi olmak bir iş sahibi olmaktan daha önemlidir. Bu anlamda müdürlüğümüz son derece önemli bir görevi ifa etmektedir. Burada kurslara devam eden vatandaşlarımız, çok güzel bir şekilde hem kendi aralarında sosyalleşmekte, hem de atalarımızın altın bilezik olarak nitelendirdiği sanatı öğrenmektedirler. Bu kursların açılmasında ve kurslara devam eden kursiyerleri tebrik ediyorum."
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulbaki Üçdağ ise, "2014-2015 eğitim öğretim yılında 21 dalda 130 kurs açıldı. Açılan bu kurslarda toplam bin 950 kursiyere eğitim verilmiştir. Bu kurslarımız istihdam alanında önemli yere sahip olmuştur" dedi.
Halkoyunları gösterilerinin ardından Sarı, yıl sonu sergisinin açılışını yaptı. 3 gün boyunca açık kalacak olan sergi vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor.
Açılışa, Hani İlçe Garnizon Komutan Jandarma Komando Binbaşı Ersin Aslan, Hani İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Hani İlçe Emniyet Amiri Ufuktan Yıldız, Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsum Burucu, Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulbaki Üçdağ, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
