KADEM Malatya Temsilciliği Açıldı

Kadın ve Demokrasi DerneğŸi (KADEM) Malatya İl TemsilciliğŸi açıldı.

Merkez YeşŸilyurt ilçesindeki KADEM TemsilciliğŸi açılışŸında konuşŸan AK Parti Genel BaşŸkan Yardımcısı ǖznur LJalık, Malatya'nın tarihiyle, kültürüyle çok önemli değŸerleri yüreğŸinde barındırmışŸ, bunların içinde de en fazla kadına değŸer vermişŸ bir şŸehir olduğŸunu söyledi.

Malatya'da yürütülen Kadın Dostu Kentler Projesi'ne dikkati çeken LJalık, başŸta Malatya BüyükşŸehir Belediyesi olmak üzere sivil toplum örgütlerinde proje doğŸrultusunda çok hummalı bir çalışŸma yapıldığŸını kaydetti.

Türkiye'de çok güzel işŸler yapan KADEM'in TemsilciliğŸinin açılmasının Malatya için çok ciddi bir kazanım olduğŸunu bildiren LJalık, şŸöyle konuşŸtu:

"Malatya'da kadının erkekle mücadelesi değŸil, beraber yol arkadaşŸlığŸı bizim için çok önemli. Tüm dünyada kadınların vermişŸ olduğŸu adalet mücadelesinde Malatya'da 'ben de varım' demek çok büyük bir başŸarı. Dünyamızda eşŸit hak ve özgürlüklerin kazanılması için, fırsatların eşŸitlenmesi için KADEM'in kadın ve demokrasi adına yapacağŸı çok işŸ var. BaşŸlatmışŸ olduğŸu tüm projeleri bundan sonra ilimizde de başŸlatıp devam ettirmek bütün Malatya'daki kadınların görevi olacak. MağŸdurun, mazlumun yanında, zalimin karşŸısında dik duran anlayışŸı, kadının yanında durarak da çok net bir şŸekilde göstereceğŸiz."

CumhurbaşŸkanı Recep Tayyip ErdoğŸan'ın kadının güçlenmesi yönünde çok önemli adımlar attığŸını belirten LJalık, "Sayın CumhurbaşŸkanımız, bu yönde çok ciddi yasal düzenlemeler yaptı. Türk Ceza Kanunu'ndaki değŸişŸiklikler, anayasadaki değŸişŸiklikler, Medeni Kanun'da yapılan değŸişŸiklikler bize çok önemli kazanım oldu. En önemlisi de siyasette kadına vermişŸ olduğŸu destekti. İşŸte şŸimdi bu desteklerle birlikte Sayın BaşŸbakanımızın da bize vermişŸ olduğŸu desteklerle siyasette sizin desteklerinizi, dualarınızı alarak yolumuza devam ediyoruz" diye konuşŸtu.

LJalık, "Kadının var olduğŸu yerde başŸarı var. Kadının var olduğŸu yerde hizmetin en güzeli var. Kadının var olduğŸu yerde demokrasi var. Kadınsız demokrasi olmaz. Demokrasinin taçlanması için kadının adı, ailesiyle birlikte var olmalı" dedi.

KADEM Yönetim Kurulu BaşŸkanı Yrd. Doç. Dr. Emine Sare Aydın Yılmaz da kadın ve erkeğŸi birbirinin tamamlayıcı iki birey olarak ele alan ve Allah'ın her ikisini eşŸit kabul ettiğŸini gören ancak birbirlerine karşŸı farklı görev ve sorumlulukları olduğŸunu bilen bir bilinçle çalışŸma yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, Malatya gibi milli ve toplumsal değŸerlerini korumaya çalışŸan bir kentte de bu çalışŸmaların yürütülmesini istediklerini bildirdi.

Yılmaz, "Türkiye'de kadın hareketinin önünü açan Sayın CumhurbaşŸkanımıza, kızı Sümeyye ErdoğŸan'ın Kadın ve Demokrasi DerneğŸinde yer alarak bize verdiğŸi desteğŸe, bizimle birlikte yapmışŸ olduğŸu bu çalışŸmaya, hükümetimize, siyasilerimize, değŸişŸen Türkiye'nin değŸişŸen kadın hareketine destek olan, olmak isteyen tüm Türkiyelilere teşŸekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

- Sümeyye ErdoğŸan'ın konuşŸması

KADEM Yönetim Kurulu BaşŸkan Yardımcısı Sümeyye ErdoğŸan da şŸu anda KADEM'in 6. ilde temsilciliğŸini açtıklarını belirterek, "Bu açılışŸı yapmaktan gurur duyuyorum, mutluluk duyuyorum. Burada sadece KADEM üyelerimizin değŸil, aynı zamanda komşŸularımızın da olduğŸunu görüyorum. O yüzden ayrıca da mutlu oldum. LJünkü KADEM olarak bizim bu temsilcilikleri açmaktaki amacımız, olabildiğŸince yerele ulaşŸmak, halkımızla daha iyi irtibatta olmak ve kadınlarımızın sorunlarına yerelden aldığŸımız bilgilerle daha güzel çözümler gelişŸtirebilmek. Bu anlamda her zaman burada komşŸularımızın da desteğŸini bekliyoruz" diye konuşŸtu.

ErdoğŸan, Malatya halkına güzel ev sahiplikleri için teşŸekkür ederek, "KADEM olarak inşŸallah temsilcilik sayılarımızı da arttırdıkça daha güzel çalışŸmalar yapmayı umuyoruz" dedi.

KADEM Malatya İl Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da ulusal ve uluslararası tüm platformlarda kadına daha çok, daha sağŸlam yer açmak için çalışŸacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA