DSİ İlçelerde Dere Islah Çalışmalarına Devam Ediyor

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü Antalya Aksu, Serik, Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde derelerde ıslah çalışmalarına devam ediyor.

DSİ İlçelerde Dere Islah Çalışmalarına Devam Ediyor
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Korkuteli, Aksu, Elmalı ve Serik ilçelerinde ilgili Şube Müdürlüklerimiz tarafından toplu ve münferit yapılan dere ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Özgür, “DSİ olarak Antalya ve ilçelerimizde bir taraftan baraj, gölet ve taşkın koruma gibi büyük su işlerimizin inşaat çalışmalarını yürütürken diğer bir taraftan mevcut dere yataklarının yağışlardan hasar görmüş kısımlarında yatak tanzimi ve taş tahkimat yapıyoruz” dedi.

Antalya’nın yoğun yağış alan bir il olduğunu hatırlatan Özgür, “Bununla birlikte ülkemizin adeta tahıl ambarıdır. Bu bölgede yaşanacak olası bir olumsuzluk ülkemizde meyve ve sebze fiyatlarını olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden biz bu bütün olumsuzlukları bertaraf etmek için merkez ve taşra şubelerimizdeki ekiplerimiz tarafından çok yoğun bir çalışma yapmaktayız. Amacımız vatandaşlarımızın olası taşkın durumlarında vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamak. Bu istikamette Aksu, Serik, Elmalı ve Korkuteli ilçelerimizde görev alanımız içerisinde yer alan dereler de taşkın hasarlarının onarım çalışmalarına devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgür bu kapsamda, Aksu sulaması tahliye ve drenaj kanalları temizliği, Serik İlçesi Abdurrahmanlar mahallesi Kesikçi tahliye kanalı temizliği, Korkuteli Söğüt kurutması kurutma kanalları temizliği, Boğaçay Çandır Doyran Karaman dereleri ıslahı, Gebiz Hasdümen Köprüsü memba ve mansabında yatak tanzimi, Korkuteli Osmankalfalar Göleti’ne su getirilmesi, Serik Hasdümen mahallesi Pınargözü Deresi yatak tanzimi, Serik Hasdümen mahallesi Hatipler Köprüsü taş tahkimatı, Korkuteli Osmankalfalar rezervuar alanı içerisinde kalan yolun yükseltme işi, Korkuteli Sülekler Köyü taşkın zararlarının bakım onarımı, Elmalı Karagöl ana drenaj/tahliye kanal temizliği, Gömbe tersip bentleri temizliği, Elmalı Güğü Deresi’nde çalışmaları yapıldığını bildirdi.
Kaynak: İHA