Hamamözü'nde 'Mutluluğumuza Kurşun Sıkmayalım' Projesi
Hamamözü Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında düğün ve sünnetlerde artan silahlı eğlence olaylarını önlemek için "Mutluluğumuza Kurşun Sıkmayalım" projesini hayata geçirdi.

Bugünlerde anne ve babalara büyük ve ciddi sorumlulukların düştüğünü ifade eden Güntepe, "Maalesef bizler silah atmayı cesaret göstergesi olarak algılıyoruz. Tam tersine silah atmak bir cesaret gösterisi değil, cehalet gösterisidir. Bu nedenle cahiliye adeti olan düğünlerde silah atma adetinin terk edilmesi gerek. Yoksa çocuklarımızın ve kendimizin mutluluğuna kurşun sıkmış oluruz" dedi.
Emniyet Müdür Vekili Ömer Kapsal ise Türkiye'de yaygın olan düğünlerde silah atılmasının önüne geçmek için bu projeyi başlattıklarını kaydederek, "Kaymakamlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle okulumuzda 'Bizim Köyde Düğün" adlı tiyatro gösterisi düzenledik. Projeyle öncelikle çocuklarımızı eğitip onların da ailelerini etkilenmesini istiyoruz. Çocukların bu konuda ailelerine uyarıda bulunmasını istiyoruz, amacımız budur" diye konuştu.
Programa, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Parlakay, daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
