Başbakan Davutoğlu Kürtçe Mevlit Programına Katılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün Mardin’de olacak. Karayolları Parkı’nda halka hitap edecek olan Başbakan Davutoğlu, akşam saatlerinde de Kasımiye Medresesi’ndeki Kürtçe Mevlit programına katılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyetle 7 Haziran 2015 seçim çalışmaları kapsamında Mardin’e geliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, milletvekili adayları Orhan Miroğlu, Gönül Bekin Şahkulubey, Mehmet Vejdi Kahraman, Abdullah Erin, Cengiz Demirkaya ve Mehmet Emin Deniz ile birlikte AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu ve parti yöneticileri tarafından karşılanacak.

Mardin Hava Limanı’ndan partisine ait otobüsle kendisine eşlik edecek araç konvoyu eşliğinde Karayolları Parkı’ndaki miting alanına geçecek olan Başbakan Davutoğlu’nun, saat 17.00’da Mardinlilere hitap etmesi bekleniyor.

MİTİNGİN ARDINDAN KÜRTÇE MEVLİTE KATILACAK

Başbakan Davutoğlu, miting programının ardından akşam saatlerinde Kasımiye Medresesi’nde düzenlenecek programa katılacak. Program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Kürtçe Kur’an-ı Kerim mealinden bir bölümün okunmasıyla başlayacak. Programda ayrıca Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahi ve kasidelerde seslendirilecek.

Kasimiye Medresesi’ndeki Kürtçe Mevlit programına TRT Kurdi’de canlı olarak yayımlanacak. Davutoğlu, geceyi Mardin’de geçirecek ve Perşembe günü seçim çalışmaları kapsamındaki miting çalışmalarına devam etmek üzere Mardin’de ayrılacak.

Başbakan Davutoğlu, En son 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mardin’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Mardin Kadın Kolları Kongresi’ne katılmış ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı’nı açıklamıştı.
Kaynak: İHA