Ailenin Üçüz Mutluluğuna Lösemi Gölgesi

Gaziantep'te yaşŸayan Aslan çiftinin 11 ay önce dünyaya gelen tek yumurta üçüzlerinden şžükrü ve Osman'a kısa aralıklarla lösemi teşŸhisi konuldu. Cafer'de de hastalık belirtileri görüldü. Aile çocuklarına uygun iliğŸin bulunması için destek bekliyor.

Ailenin Üçüz Mutluluğuna Lösemi Gölgesi
şžehitkamil ilçesinde yaşŸayan, Sudenaz (8) ve Busenaz (5) adında iki kızı bulunan Mahmut ve Canan Aslan çiftinin geçen yıl Haziran ayında üçüz çocukları dünyaya geldi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yardımlarla çocuklarına bakabilen aile, dört ay önce üçüzlerden Osman'ın havale geçirmesinin ardından kötü haberi aldı. Yapılan tetkikler sonucu Osman'a lösemi teşŸhisi konuldu. ǜçüzlerden şžükrü'ye de kısa süre sonra aynı teşŸhis konuldu. Yapılan tetkiklerde Cafer'de de hastalık belirtilerine rastlandı.

Osman ve şžükrü'yü daha iyi tedavi şŸansı bulabilmeleri umuduyla Ankara'ya götüren inşŸaat işŸçisi baba Mahmut Aslan, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, iki çocuğŸunun tedavisinin Hacettepe ǜniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sürdüğŸünü söyledi.

Aslan, ilk aşŸamada aile bireylerinden alınan kan örnekleri ile Cafer'in örneklerinin uyumlu olduğŸunu belirten doktorların onda da lösemi riski olduğŸunu söyleyince bir kez daha yıkıldıklarını dile getirdi.

Ankara'daki çocuklarının yanına haftada bir gittiğŸini, çalışŸamadığŸı için de maddi sıkıntı yaşŸadığŸını ifade eden Aslan, şŸunları söyledi:

"İki kızımız vardı. Allah'ın mucizesiyle tek yumurta üçüzü çocuklarımız dünyaya geldi. Hastalık teşŸhisinden sonra hayatımız alt üst oldu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle yaşŸadığŸımız buruk mutluluk çok uzun sürmedi. Bu durum kelimelerle anlatılamaz. Tek düşŸündüğŸümüz çocukların sağŸlığŸına kavuşŸması olduğŸu için daha iyi şŸartlarda tedavi şŸansı doğŸar düşŸüncesiyle Ankara'ya götürdüm. İki çocuğŸumun tedavisi Hacettepe ǜniversitesi Tıp Fakültesinde devam ediyor. Cafer'in de burada düzenli olarak kontrollerini yaptırıyoruz. Tek umudumuz ondan alınacak örneklerle kardeşŸlerinin kurtulmasıydı ama maalesef onun da değŸerleri yüksek çıktı. Hastalık belirtileri başŸ gösterdi. şžimdi günlerimiz ailece üzüntü içinde geçiyor."

Tüm akrabalarından kan örneğŸi alındığŸını ifade eden Aslan, tek umutlarının uygun örneğŸin bulunması olduğŸunu kaydetti.

Anne Canan Aslan da "Yavrularımdan ikisi aylar oldu Ankara'dalar. LJok özlüyorum, katlanamıyorum. LJocuklarımı yanımda istiyorum. Bir yandan da yanımda olan Cafer'in de durumu içimi parçalıyor. Onların sağŸlığŸına kavuşŸması için dua ediyorum. Uygun iliğŸin bulunması için yardım eli bekliyoruz."

Kaynak: AA