AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

Günün öne çıkan gelişŸmeleri saat 13.00 itibarıyla şŸöyle:



1- CumhurbaşŸkanı ErdoğŸan:

- "İstanbul'un semtlerini dahi bilmeyen ama şŸehreminlik için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğŸu sillenin etkisini halen üzerinden atamadı. İstanbul'a belediye başŸkanı olamadı ama ana muhalefete genel başŸkan oldu. şžimdi o koltuğŸu korumak için siyasi mühendisliklere, paralel örgüte, terör örgütlerine bel bağŸlamışŸ durumda"

(12.49) (FotoğŸraflı/Görüntülü)

2- BaşŸbakan Yardımcısı AkdoğŸan:

- "Dediler ki 'Bu Hükümet bizim önümüzde engel, bizim oyunumuzu bozuyor.' Hem KCK'nın hem paralel çetenin. 'Alternatif otorite kuramıyoruz. O zaman önce bu Hükümeti bir devirelim sonra biz bakarız, kendi aramızda anlaşŸırız.' Yani paralel çeteyle KCK çetesi, paralellikte anlaşŸtılar ve Hükümete karşŸı savaşŸ açıyorlar"

- "Gezi olayları, ardından Mısır'da darbe oldu, sonra da Ukrayna karışŸtırıldı. Kendilerine 'uydu olsunlar' diye birtakım ülkeler, halklarının seçtiğŸi iktidarları deviriyorlar, yönetimlerine el koymaya çalışŸıyorlar. Bu tür oyunlarla 'Türkiye'de de acaba netice alabilir miyiz' diye düşŸündüler ama tutmadı"

- "Milletin sorunlarına duyarlı bir iktidar var, iyi bir yoldayız, güven ve umut var"

(12.50) (FotoğŸraflı/Görüntülü)

3- BaşŸbakan Yardımcısı Arınç:

- ''SöylediğŸimiz her sözü yerine getirdik, getiriyoruz. VazgeçtiğŸimiz, yapmayacağŸımız dediğŸimiz hiçbir şŸey yok. LJünkü prensip olarak yapamayacağŸımız hiçbir şŸeyi vadetmiyoruz. Sözünü verdiğŸimiz her şŸeyi de yapıyoruz hamdolsun''

(12.52)

4- Maliye Bakanı şžimşŸek:

- "Bütçeden makam araçlarına harcanan paranın ne kadar az, cüzi bir miktar olduğŸunu ifade etmek için 'çerez parası' dedim. şžimdi meydanlarda buna sarılmışŸlar zavallılar"

- "Bunların bütün sermayesi saray edebiyatı, araç saltanatı"

- "Popülizmin sonu iflastır, felakettir. 90'lı yıllarda bunu gördük. 2 anahtarla ortaya çıktılar, milletin elindeki anahtarlar da gitti"

- "Ben Sayın Bahçeli'den çok daha vatanseverim, çok daha milliyetçiyim. LJünkü milliyetçilik sloganlarla olmuyor. En büyük milliyetçilik, bu ülkenin sorunlarını çözmektir"

(11.36)

5- "Okul ǜzümü DağŸıtım Programı"

- Milli EğŸitim Bakanı Avcı:

- "Program, önümüzdeki yıl ülkemizde yetişŸen fındık, ceviz gibi takviyelerle sürecek. 6 milyonu aşŸkın çocuğŸumuz yararlanacak. şžimdiden hayırlı, uğŸurlu olsun, şŸifa olsun"

-"İnşŸallah yetişŸtirebilirsek gelecek yıl çekirdekli siyah üzüm de dağŸıtmak istiyoruz. LJünkü o çekirdeklerin antioksidan etkisi var. Böylece daha zengin paketlerimiz olacak"

(12.10) (FotoğŸraflı/Görüntülü)

6- BaşŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, Industrial and Commercial Bank of China Limited'in (ICBC) Türkiye'deki yatırımının çok önemli olduğŸunu belirterek, "Bundan sonraki adım, bir Türk bankasının LJin'de lisans alıp, LJin'de faaliyete başŸlaması. İlgilenen birkaç bankanın olduğŸunu ben biliyorum" dedi.

(09.16) (FotoğŸraflı)

7- Galatasaray'ın şŸampiyonluğŸunu ilan etmesi

- Sarı-kırmızılı yöneticiler ve teknik direktör Hamza HamzaoğŸlu, İstanbul BaşŸakşŸehir-Fenerbahçe maçını Feriye Lokantası'nda izledi

- KarşŸılaşŸmanın 2-2 beraberlikle sonuçlanması ve Galatasaray'ın şŸampiyonluğŸunu ilan etmesinin ardından kutlamalar yapıldı

- BaşŸkan Yarsuvat:

- "Ne kadar mutluyum bilemezsiniz"

- BaşŸkan yardımcısı ǖzbek:

- "Bu şŸampiyonluk, analarımızın ak sütü gibi helal bir şŸampiyonluktu

- Teknik direktör HamzaoğŸlu:

- "şžampiyonluk tabii ki çok önemli ama biz Avrupa'da başŸarılı olmak için kurulmuşŸ bir takımız"

(00.05) (FotoğŸraflı)

8- LJin'de huzurevinde yangın: 38 ölü

- LJin'in orta kesiminde bulunan Hınan eyaletindeki bir huzurevinde çıkan yangında 38 kişŸinin hayatını kaybettiğŸi bildirildi

(04.31)

9- KPSS'de usulsüzlük operasyonu

- 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli 19 ilde eşŸ zamanlı düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 44 şŸüpheliden 25'i gözaltına alındı

(09.36)

- SoruşŸturma kapsamında Ankara'da 8, İstanbul ve Kocaeli'de 7'şŸer, Erzurum'da 4, Gaziantep'te 3, Van'da 2, Antalya, Bursa, LJanakkale, Denizli, EskişŸehir, Giresun, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Mardin, Sakarya, Samsun ve şžanlıurfa'da ise 1'er kişŸi hakkında gözaltı kararı verildiğŸi öğŸrenildi

(10.19)

- Operasyonun emniyet kaynaklarından "Fuat Avni" adlı Twitter hesabına sızdırıldığŸı iddiasıyla idari soruşŸturma başŸlatıldı.

(11.06)

10- Diyarbakır'da yangın: 5 ölü

- YenişŸehir ilçesinde bir evde çıkan yangında aynı aileden 5 kişŸi hayatını kaybetti

(09.49) (FotoğŸraflı/Görüntülü)

11- CHP Adana milletvekili adayına silahlı saldırı

- Adana Valisi Büyük: "Dizlerinden yaralanarak hastaneye kaldırılan Elif DoğŸan Türkmen'in hayati tehlikesi bulunmuyor"

(10.01) (FotoğŸraflı/Görüntülü)

- Vali Büyük: "Saldırının siyasi boyutu yok, ön değŸerlendirmemize göre avukat müvekkil ilişŸkisinden kaynaklanıyor"

(10.46) (FotoğŸraflı/Görüntülü)

12- Gürsu Belediye BaşŸkanı Yıldız'a yapılan silahlı saldırı

- 20 Mayıs'ta uğŸradığŸı silahlı saldırıda ağŸır yaralanan Gürsu ilçesi Belediye BaşŸkanı Cüneyt Yıldız, tedavi gördüğŸü hastanede hayatını kaybetti.

(10.56)

13- Bursa'daki otomotiv işŸçilerinin işŸ bırakma eylemi

- OYAK Renault'da işŸçi temsilcileriyle yönetim arasındaki dün 22.00'de başŸlayan ve 6 saat süren görüşŸmelerde uzlaşŸmaya varılamadı

- İşŸçilerin avukatlarından Baykal:

- "Saat 11.00'de arkadaşŸlarımızla toplantıya devam etme kararı alındı. İki taraf da çözüm için iyi niyetli olduğŸunu ortaya koydu"

(05.54) (FotoğŸraflı/Görüntülü)

14- Motorinde indirim

- Akaryakıt dağŸıtım şŸirketleri, motorin fiyatlarında ortalama 5 kuruşŸ indirim yaptı

(09.50)

15- Refah Sınır Kapısı 2 günlüğŸüne açıldı

- Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nın, Mısır tarafında bekleyenler için 2 günlüğŸüne "tek yönlü" olarak açıldığŸı bildirildi.

(12.03)

16- Polonya'nın yeni cumhurbaşŸkanı Duda oldu

- Devlet Seçim Komisyonu, Duda'nın oyların yüzde 51,55'ini aldığŸını açıkladı

(10.49)

17- Suriye'deki iç savaşŸ

- Suriye'de Esed rejimiyle birlikte hareket eden Pakistanlılardan oluşŸan Zeynebiyyun Tugayları:

- "Suriye'ye kutsal bir savaşŸ için geldik. Bin kez ölsek yine savaşŸacağŸız. Suriye'deki muhalifleri ve DAEşž'i yeneceğŸiz. Zafer bizimdir. DAEşž'çileri öldüreceğŸiz"

(11.44)

Kaynak: AA