Kent Ve Çevre Politikaları Paneli

CHP, MHP ve HDP milletvekili adayları, "Kent ve Çevre Politikaları Paneli"ne katıldı.

Kent Ve Çevre Politikaları Paneli
Antalya Kent İzleme Platformunun (AKİP) düzenlediği, Kent ve Çevre Politikaları başlıklı panele CHP, MHP ve HDP'nin Antalya milletvekili adayları katıldı.

Antalya Tabip Odası'nda gerçekleştirilen panelde konuşan CHP milletvekili adayı Mustafa Akaydın, partisinin 2015 seçim bildirgesinde, "Doğa dostu bir toplumsal yaşam" hedefinin ortaya konulduğuna dikkati çekti. Partisinin kamuya ait su kullanım hakkına sahip çıkacağını belirten Akaydın, suyun ticarileşmesine de izin vermeyeceğini kaydetti.

Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yapılan Güneş Evi'nde halkı güneş enerjisi kullanımına teşvik ettiklerini ve ulaşım master planını elektrikli sistem olacak şekilde yaptırdıklarını hatırlattı.

Şehir içindeki katlı kavşak uygulamasının da yanlış olduğunu savunan Akaydın, katlı kavşakların çevre yollarına yapılması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin idari sistem açısından model aldığı Fransa'da 68 bin belediye olduğunu da anlatan Akaydın, "Bütünşehir Yasası ile bu sayı Fransa'nın yirmide birine düştü, CHP olarak iktidara geldiğimizde tüm belde belediyelerini yeniden açacağız" dedi.

- MHP adayı Gököz

MHP Antalya milletvekili adayı Cengizhan Gököz, MHP'nin 2015 seçim beyannamesinde yerleşim yerlerinin afete duyarlı olması, doğal, tarihi ve kültürel varlıkların koruması ve yaşatılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Muratpaşa Belediyesi meclis üyesi olarak görev yaptığı dönemde Dokuma, ​Migros ve 100. Yıl tahsislerinin iptali için dava açtıklarını hatırlatan Gököz, Antalya'da en önemli kent suçunun, belediye meclislerindeki plan tadilatları olduğunu vurguladı.

Gököz, şöyle konuştu:

"Taş ocakları ve HES projeleri, Antalya'da işlenen en büyük çevre cinayetleridir. MHP olarak iktidara geldiğimizde taş ocakları ve HES ruhsatlarının merkezi idareden alarak bütünşehir belediye meclislerine vereceğiz. Antalya, doğasıyla Türkiye'nin en önemli turizm merkezi konumunda. Antalya'ya yapılacak tüm yatırımlarda ÇED raporu ile Turizm Etkileşim Değerlendirme (TED) Raporu alınmalıdır."

- HDP Antalya milletvekili adayı Erçağan

HDP Antalya milletvekili adayı Nuray Erçağan ise paneldeki konuşmasında, HDP'nin 2015 seçimleri öncesi açıkladığı beyannamesinde kenti kolektif bir hak olarak gördüğünü, kentle ilgili tüm kararlarda halkın karar süreçlerine katılmasını istediklerini anlattı.

AK Parti iktidarının kent ve çevre konularında hukuku dikkate almadığını iddia eden Erçağan, yönetimlerin hukuksuzluğuna karşı halkın direnme hakkının meşru bir mücadele yöntemi olduğunu, Gezi odaklı olaylar ve ​HES'lere karşı köylülerin direnişinin bu hakkın kullanımının en güzel örnekleri olduğunu savundu.

Kaynak: AA