SES Üyeleri Talebini Yineledi

Hakkari’de sağlık çalışanları, çalışma koşullarının düzeltilmesi konusunda basın açıklaması düzenleyerek taleplerini yineledi.

SES Üyeleri Talebini Yineledi
Ülke genelinde birinci basamak sağlık hizmetlerinde üç gün grev kararı alan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Hakkari’de de basın açıklaması düzenledi.

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü önünde üyeler adına açıklama yapan Aile Hekimi Dr. Abdulmuttalip Karaaslan, aile ve toplum sağlığı merkezlerinde yaşanan onlarca sorun ortada dururken, sorunları çözmek yerine sağlık emekçileriyle uğraşmakta ısrar edildiğini iddia etti. Karaaslan, aile ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışanların sorunlarının çözülmesi ve halkın sağlık hizmetine ulaşımı önündeki engellerin kaldırılmasına dönük bir çabanın içerisinde olması gereken Sağlık Bakanlığının, çözüm üretmek yerine yeni ödeme-sözleşme yönetmeliği ile angarya çalışmaya karşı çıkan sağlık emekçilerine tabiri caizse aba altından sopa gösterdiğini anlattı. Haklı olduğumuzu, halkın sağlık hakkını koruduğumuzu biliyoruz. Karaarslan, açıklamada şunları söyledi: "Sağlık çalışanlarına cezalandırma tehditleriyle sopa gösteren ödeme-sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesi için sağlık hizmeti almanın önündeki tüm parasal engellerin, katkı-katılım paylarının kaldırılması ve Sağlık Bakanlığını son kez uyarmak için bugünden başlayarak üç gün birinci basamakta hizmet üretmeyeceğiz. Taleplerimiz kabul edilene kadar ve ceza yönetmeliği geri çekilene kadar mücadele edeceğimizi ve halkımızı da sağlık hakkı için sağlık çalışanlarına destek vermeye, mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.”
Kaynak: İHA