Muş'un İlk Kadın Ambulans Şoförü

Muş'ta, 112 Acil Servisi'nde Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak çalışan Özge Kartepe (26), hem ambulans kullanıyor hem de acil vakalara müdahale ediyor.

Muş'un İlk Kadın Ambulans Şoförü
İzmir'den, 8 ay önce Muş'a atanan bir çocuk annesi Kartepe, kar, yağmur ve çamur demeden, tüm zorluklara rağmen, 112 sağlık ekibiyle acil hastalara ulaşmaya çalışıyor.

Kartepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş'ta ambulans kullanan ilk kadın sürücü olduğunu söyledi.

Sağlık ekibiyle günde yaklaşık 10 vakaya müdahale ettiklerini belirten Kartepe, bugüne kadar çok sayıda vakayı güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırdığını ifade etti.

İzmir'de, 112 Acil Servisi'nde 3 yıl boyunca aktif olarak ambulans kullandığını kaydeden Kartepe, şöyle konuştu:

"İzmir'de yoğunluk yaşandığı için trafik biraz sıkıntılıydı. Ayrıca İzmir halkı kadın ambulans şoförü görmeye de alışıktı. Muş'ta da ambulans şoförlüğüne devam ediyorum. Muş buna henüz alışamadı. İlk kez bir kadın ambulans şoförüyle karşılaşanlar, şaşırıyor. Burada şimdiye kadar ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Gayet olumlu tepkiler de almaya başladım. Arkadaşlarım da bana yardımcı oluyor."

112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hikmet Güvercin ise kentte acil sağlık hizmetlerinin sunumunda görev yapan kadın personellerden ATT Kartepe'nin, aynı zamanda ambulans kullandığını ifade etti.

Kadınların trafikte daha dikkatli ve duyarlı olduğunu belirten Güvercin, "Ambulans komuta merkezimizde Kartepe, ambulans şoförlüğü de yapıyor. İhtiyaç duyulduğunda müracaat edenler arasında kadın şoförlere ağırlık vereceğiz. Kartepe'nin, ambulans kullanması sürücü ve vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılayarak, hayretle bakıyor. Çünkü Muş'ta ilk kez bir kadın ambulans kullanıyordu" diye konuştu.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Doktoru Mehmet Orhan Aktı da kadın ambulans şoförüyle gayet uyumlu çalıştıklarını, olumlu tepkiler aldıklarını dile getirerek, şimdiye kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Kaynak: AA