Yemen'deki Olaylar

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında Etiyopyalı 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Etiyopya devlet televizyonu, Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Rıdvan Hüseyin'e dayandırdığı haberinde, koalisyon güçlerinin Yemen'e yönelik hava saldırılarında bu ülkede ikamet eden 5 Etiyopyalının yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haberde ayrıca Etiyopya'nın, Suudi Arabistan makamlarından konuya ilişkin açıklama istediği ifade edildi.

Saldırının yabancıların sığındığı bir merkeze yakın yerde gerçekleştiği aktarılan haberde, saldırının hangi ilde olduğuna ilişkin ise bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturulan koalisyon, Husilerin Yemen'de başkent Sana ile çok sayıda önemli bölgeyi ele geçirdikten sonra stratejik öneme sahip Aden'e yönelmelerinin ardından, Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine 26 Mart'ta, "Kararlılık Fırtınası" operasyonunu başlatmıştı. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, 26 Nisan'da operasyonun ilk aşamasının tamamlandığını ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını ifade etmişti.

Kaynak: AA