3 Liseli Dilenerek Eylem Yaptı
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 3 lise öğrencisi, il genelinde Suriyeli dilencilerin sayısının her geçen gün artmasını protesto etmek için dilencilik yaptı.

Dilenmelerinin sadece boykot amaçlı olduğunu söyleyen Mücahit Taksim, “Ülkemizde aç ve muhtaç çok insan var. Suriyeliler de geldi son zamanlarda savaştan dolayı. Devletimiz onlara bakıyor, yemek veriyor, çadır veriyor, sıcak yemekleri çıkıyor ama bizim kendi insanlarımızın, 6 milyon işsizimiz var, onlara bakılmadığını düşünüyoruz. Ve onlara da yardım yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan dolayı eylem yapıyoruz. Öğrenci, işsiz, emekli, çok ihtiyacı olan insanlar var. Asgari ücretin düştüğü durum belli. Ayda bir kere bile et yiyemeyen insanlar var. Biz tamamen bu insanlar adına kendimiz bir proje yapalım dedik. Oturduk buraya. Bir saatte para verenler oldu. Geri veriyoruz paraları tabi. İnsanlığın ölmediğini bir kez daha gördük. Vatandaşlarımız çok duyarlı. Para verenlerin paralarını iade ediyoruz tamamen proje eylem amaçlı. Boykot diyelim” dedi.
Eylemin kafede otururken akıllarına geldiğini söyleyen Mücahit Taksim, “Sonra dedik ki sosyal bir şey yapalım. Vatandaşın işini görelim hem, yardım olsun. ‘Belki bir gazeteci geçer’ dedik içimizden. Böylece kendinizi duyururuz dedik. Zamanla gelip para veren insanlar oluyor. Bakıp gülenler de oluyor. Ama insanlarımızın cidden duyarlı olduğunu gördük. Biz oturduk, dilencilerin halini de anladık. Bakıyoruz, utanıyoruz biraz tabi de. İhtiyacımız yok sonuçta. Tamamen proje amaçlı. Birilerinin işini görürsek ne mutlu bize. İnsanlar dilenci gördüğünde de biraz daha duyarlı olursa, biraz daha dikkat ederse diye” şeklinde konuştu.
