Libya'da Kaddafi Dönemi Yetkililerinin Yargılanması

Libya'da, devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam'ın da aralarında bulunduğu 32 sanığın, 2011'deki devrim sırasında "göstericileri öldürmeye teşvik" suçundan yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

Başkent Trablus'taki İstinaf Mahkemesi'nde gerçekleşen ve oğul Kaddafi'nin dışındaki sanıkların hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Temmuz'a erteledi.

Libya Devlet Savcısı El-Sıddık es-Sur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkeme heyetinin, avukatların savunmasını dinlemek için duruşmayı ertelediğini belirterek, "Bizler, yargının, Seyfulislam Kaddafi hakkında bir karara varması veya ona özel bir mahkemeyi görevlendirmesini bekliyoruz" dedi.

Seyfulislam Kaddafi'nin yanı sıra eski Başbakan El-Bağdadi el-Mahmudi, İstihbarat Şefi Abdullah es-Senusi, Dış Güvenlik Teşkilatı Başkanı Buziyd Durda gibi rejimin sembol isimlerinin de arasında bulunduğu 32 kişi, 17 Şubat 2011'deki halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırma ve göstericileri öldürmenin" yanı sıra "katliamlara katkı sağlamak, köy ve şehirleri kuşatma altına almak, yolsuzluk yaparak kamuyu zarara uğratmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Kaynak: AA