Genel Seçime Doğru

Saadet Partisi Edirne birinci sıra milletvekili adayı Ali Demirkıran, iktidar olmaları halinde çiftçiye mazotu 1 liradan vereceklerini bildirdi.

Genel Seçime Doğru
Demirkıran, Uzunköprü ilçesinde esnafı ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ergene Nehri'nin kirliliğinden yakındı.

Tarımın gelişmediğini öne süren Demirkıran, "Yıllardır zehir akıtan Ergene Nehri'ne hala bir çözüm getirilmediğinden dolayı Uzunköprülü gençler iş için başka şehirlere göç ediyor" diye konuştu.

Olumsuzlukların esnafı da etkilediğini belirten Demirkıran, şöyle devam etti:

"Bir zamanlar tertemiz akan Ergene'de balıkçılar balık tutup satarak ekmek parası kazanırlarken şimdi zehir akıyor. Tüm çevre ve ovanın geleceği tehlikede. Saadet Partisi iktidara geldiğinde, Ergene Nehri'nin temizlenmesi için acil eylem yapıp Ergene Ovası'nı yok olmaktan kurtaracağız. Tarım ve hayvancılığı yeniden masaya yatıracağız.

Tarımsal destek fonu oluşturacağız. Çiftçiye mazotu 1 liradan vereceğiz. Yerli tohum üretimini teşvik edeceğiz. Gübre konusunu yeniden ele alacağız. Tarımda teknoloji kullanımını yaygınlaştıracağız. Verimliliği artıran ve toprağı koruyan sulama yöntemleri uygulayacağız. Organik tarım yaygınlaştırılacak ve desteklenecektir. Avrupa Birliği'nin dayatmasıyla tarım ve hayvancılıkta uygulanan kotalar, sınırlamalar yeniden düzenlenecektir."

Kaynak: AA