Astana Ekonomi Forumu Başladı

Astana Ekonomi Forumu, Bağımsızlık Sarayı'nda başladı.

Bu yıl 8. kez gerçekleştirilen foruma 80 ülkeden 3 bin temsilci katılıyor. Bu yılki forumun ana teması düşen petrol fiyatlarının dünya ekonomisine etkisi ve sürdürülebilir kalkınma olarak belirlenirken, Avrupa ile Asya arasında yeni ekonomik kuşak oluşturulmasını öngören İpek Yolu projesi ile Avrasya Ekonomik Birliği ise forumda ele alınan diğer önemli konular olacak.

Oturumlarda, yatırımcı toplantılarının yanı sıra Asya ve Avrupa liderlerini bir araya getiren bir forum da gerçekleştirilecek.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da her yıl gerçekleştirilen forum, Birleşmiş Milletler, OECD, Dünya Bankası, Asya Kalkınma Bankası ile Avrasya Ekonomik Komisyonu tarafından da destekleniyor.

Foruma bu yıl Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi Başkanı Martin Saydik, Bangladeşli bankacı ve ekonomi profesörü olan ve ülkesinde kurduğu Grameen Bankası ile 2006'da sosyal ve ekonomik gelişme yaratmadaki çabalarından ötürü Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Muhammed Yunus başta olmak üzere politika, ekonomi ve medya dünyasından isimler katılıyor.

Kaynak: AA